900 kilometrekarelik bir alanı sular altında bırakan sel felaketi kentleri hayalet şehirlere çevirdi. Boşalan kentlerin caddeleri ise akarsuya döndü. Selde 10 kişi hayatını kaybetti.

Avustralya adeta haritadan silindi. Fransa ve Almanya'nın toplamından daha geniş bir alan sular altında kaldı. Sel felaketinden tam 200 bin kişi etkilendi. 75 bin nüfuslu Rochampton kentinde sulara gömülmüş bir kasaba... Kasaba tamamen terk edilmiş... Halk son elli yılın bu en büyük felaketiyle baş etmeye çalışıyor. Selin vurduğu kentlerin dünyayla bağlantısı koptu, sular tüm anayolları kapadı. Queensland eyaletinde yaklaşık bin kişi, barınaklara yerleştirildi. Kasabaların boşaltılmasıyla yağma tehlikesi baş gösterdi. Yağma olaylarına karşı polis devriye geziyor. Tarım alanları de selden büyük zarar gördü. Felaket kolay bitecek gibi gözükmüyor.
Sel sularının tamamen çekilmesinin ve kurumasının bir ayı bulabileceği belirtiliyor. Okyanuslara dökülen akarsular ise kabarmaya devam ediyor. Sel sularının temizlenmesinin milyarlarca dolara mal olacağı belirtiliyor. Şiddetli yağışlar Sydney'in batısında bir kentte bir sinemanın çatısını da çökertti. Film seyrederken çöken çatı izleyicilere korku anlar yaşattı. Kazada 36 kişi yaralandı.