Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Denizli Valiliği önünde başladı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, vatandaşların bayramını kutladı. Hafta başında tertip komitesi tarafından sivil toplum örgütlerinin kortej yürüyüşüne katılmayacağına dair karar alınmıştı. Alınan bu kararın ulaştığı sivil toplum örgütlerinden biri olan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), kortej yürüyüşüne katılmak istedi. Derneğin Başkanı Gülizar Biçer Karaca ve ADD üyeleri, her yıl kutlamalara katılarak kortej yürüyüşünde bulunduklarını bu yılda yürümek istediklerini söyledi. Emniyet yetkilileri, tertip komitesinin aldığı karar sebebiyle yürüyüşe katılmalarına izin verilmesinin mümkün olmadığını belirterek grubun dağılmasını istedi.

Yaklaşık iki saat süren görüşme sırasında CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Denizli Barosu Başkanı Adil Demir ve İşçi Partisi ve Demokratik Sol Parti (DSP) il başkanları da polis yetkilileriyle görüştü. Uzun süren görüşmelere rağmen bir sonuç alınamadı.

CHP Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, ADD üyelerine destek vermek amacıyla onların yanında olduklarını belirterek, "Bunun Bursa'daki milli maçta Azerbaycan bayrağının alınmaması ile farkı yok. Bu bir gaf ve hatadır. Bir an önce bu hatadan dönülmesini istiyoruz" dedi.

ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da, grubun tamamen ADD üyelerinden oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz her yıl bu yürüyüşe katılıyoruz. Bu yıl için izin verilmemesini biz de anlamıyoruz. Atatürkçüler'in giderek güçlenmesinden, büyümesinden mi korkuyorlar, yoksa başka bir şey mi var?"

Çevik kuvvet gruba sert müdahale etti. Bazı vatandaşlar kendilerini yerlerde bulurken gözaltına alınarak zorla otobüslere bindirilen aralarında DSP Denizli İl Başkanı Mustafa Değirmenci'nin de bulunduğu bazı şahıslar daha sonra serbest bırakıldı./yeni şafak