AYDINPOST HABER/Filiz Özdemir-Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda akşamki anma gecesine ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Uğur Mumcu’nun fakülteden dönem arkadaşı ve cinayet davasında görev alan avukat Erol Ertuğrul, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Eitim- İŞ Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, ADD ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
“Uğur yaşasaydı Silivri’de olurdu”
 
Mumcu’nun ölüm yıldönümü için düzenlenen gecede ilk konuşmayı avukat Erol Ertuğrul yaptı. Uğur Mumcu’nun diz çökmeyen, Atatürkçü, anti-emperyalist tavrı bize rehber olmaya devam edecek. 2023’te aydınlık Türkiye’yi yaratmak için mücadele ediyoruz” diyerek sözlerine başlayan Ertuğrul, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden dönem arkadaşı olduğu Uğur Mumcu’nun öğrencilik yılları ve daha sonraki dönemde Mumcu’ya ilişkin çok sayıda anısını dinleyicilerle paylaştı. Ertuğrul, uğur Mumcu’nun mafya, tarikat ilişkilerini ortaya çıkardığı ve faili meçhul cinayetlerin üstüne gittiği için devlet içindeki gladyo denilen kişiler tarafından öldürüldüğünü söyledi. Ertuğrul, “Günümüzde kahraman generaller, gazeteciler, siyasetçiler, Kemalistler AKP’ye, ABD’ye karşı oldukları için hapse atılıyor. Eskiden Kemalistleri öldürüyorlardı; şimdi hapse atıyorlar. Uğur öldürülmemiş olsaydı, şimdi Silivri’de olurdu” dedi.

“Uğur Mumcu’yu devlet öldürdü”
 
Gecede konuşan Tansel Çölaşan Uğur Mumcu’nun katili olarak yakalananların gerçek katiller olmadığını belirterek “Uğur’un asıl katili derin devlettir. Bu gizli örgüt ortaya çıkarıldığında Türkiye aydınlığa kavuşacak.” dedi. Çölaşan sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP hükümeti karşı devrimin ürünüdür. Her devrim kendini koruyacak önlemler alır. Ergenekon davası da karşı devrimin kendini koruma çabasıdır. AKP hükümeti, ağzından darbe lafını düşürmüyor ama darbenin sivilleşmiş halini demokrasi söylemi içerisinde 12 Eylül’ü kullanarak Türkiye’yi dönüştürüyorlar.”