İçişleri Bakanlığı dernekler denetçileri tarafından hazırlanan raporda Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) haziran ayındaki genel kurul toplantısı kanun ve tüzüğe aykırı bulundu. Rapor, Ankara Valiliği eliyle 20. Asliye Hukuk Mahke-mesi'ne bildirilecek.

Şayet savcılık da usulsüzlük olduğuna karar verirse genel kurul iptal edilecek ve ADD'ye kayyum atanacak. Dernek yetkililerine açılacak 'görevi kötüye kullanma' davası ise o dönem genel başkan olan Şener Eruygur ve yönetim kurulundaki 16 kişiyi kapsıyor.

İçişleri Bakanlığı dernekler denetçilerince hazırlanan raporda, ADD'nin 12-13 Haziran 2010'da toplanan 11. olağan genel kurulunun, kanun ve tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiğinin belirtilmesi ilginç gelişmeleri beraberinde getirdi. Bakanlığın hazırladığı raporda, ADD İstanbul, Ümraniye ve Avcılar şubelerinin genel kurullarının kanun ve tüzüğe aykırılık sebebiyle ADD Genel Yönetim Kurulu tarafından iptal edildiği belirtildi. Oysa bu yetkinin kanunlarla mahkemelere verildiğine dikkat çekilerek, 'ADD Genel Yönetim Kurulu'nun mahkemelerin yerine geçmek suretiyle şube genel kurullarını iptal ettiği' kaydedildi.

Denetçiler tarafından hazırlanan rapor, Ankara Valiliği eliyle Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bildirilecek. Ayrıca genel kurul iptal edilerek ADD'ye de 'kayyum' atanacak. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre ADD'nin şu anki başkanı olan Tansel Çölaşan ve yönetim kurulu üyeleri 'görevi kötüye kullanma' davasından etkilenmeyecek.

Zira Çölaşan ve yönetim kurulu üyeleri belki koltuğunu kaybedecek ama önceki yönetim kurulunun kararlarından da sorumlu olmayacak. Çünkü görevi kötüye kullanma davası 12-13 Haziran 2010'da genel başkan olan Şener Eruygur ve yönetim kurulundaki 16 kişiyi kapsayacak. Ancak yönetim kurulunda olan 3 üye alınan kararlara şerh düştüğü için onlar da kurtulacak. Eruygur'la birlikte 14 kişi yargı önüne çıkacak. ADD kaynakları da bakanlıktan edinilen bilgileri doğruladı.
bugün