ADD'nin Ankara Üniversitesi Dil, Tarih Coğrafya Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen genel kuruluna, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Eğitim İş ve Birleşik Kamu İş Sendika Başkanları ve delegeler katıldı. Toplantıya katılamayan Eski ADD Başkanı Şener Eruygur’un ve cezaevinde olan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in mesajları salonda büyük alkış aldı. CHP adına Antalya Milletvekili Gürkut Acar, DSP adına Genel Başkan Masum Türker, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yaptığı konuşmaların ardından söz alan ADD Başkanı Tansel Çölaşan, yaptığı konuşmada, kaybettikleri hükümeti ne olursa olsun ele geçirmeleri gerektiğini belirterek, bunun için tüm ulusalcıları kendi içinde didişmeleri bir kenara bırakarak birlik olmaya davet etti.

Genel Kurul'da Konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ülkede faşizan bir yönetimin olduğunu iddia etti. 12 Eylül 2010 referandumunun ardından, hükümetin üst düzey yargıyı ele geçirdiğini de savunan Çölaşan, "Bu hükümetten kurtulmamız gerekiyor. Aslında onların başarısı ile iktidarı elde etmiyorlar. Bu bizim başarısızlığımızdandır. Biz, kendi içimizde birliği sağlayamadığımız için iktidarda değiliz. Bu iktidarı ele geçirmeliyiz. Bu siyasetin işi ama, siyasetin yetersiz kaldığı yerler vardır. Biz güçlenirsek ardımızdan siyaset gelir." ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Kuruluna Aydın Şubeleri de büyük katılım gösterdi. İl bünyesinde faaliyet gösteren 13 Şube tüm genel merkez delegeleriyle genel kurulda hazır bulundu. ADD il eşgüdüm sorumlusu Günver Güneş’in yaptığı açıklamaya göre yeni yönetimin belirleneceği Genel Kurula Aydın delegeleri özveriyle büyük bir katılım göstererek 2 yıl süreyle seçilecek Genel Yönetim Kurulunun sağlıklı oluşumuna ciddi katkı sağlamıştır. Atatürk ilke ve devrimlerinin yeniden hayata geçirilmesinde ve Türkiye’nin birikmiş sorunlarının çözümünde entelektüel birikimiyle ADD’nin önemini vurgulayan Güneş Ulusalcıların vakit geçirmeden birleşmeleri gerektiği üzerinde durmuştur. Genel Kurul da Aydın delegasyonu sergilediği samimi, çalışkan, disiplinli, birleşmiş güçlü duruşuyla tüm illerin ve ADD Genel Merkez Yönetimine talip olan ekiplerin takdirini toplamıştır. 90 yaşını geride bırakmış olan Eski CHP Aydın milletvekili Mustafa Kemal Yılmaz’ın ilerlemiş yaşına rağmen bir an bile Aydın delegelerini yalnız bırakmaması sadece Aydın şube temsilcilerini değil tüm genel kurul katılımcılarını etkilemiştir. Genel Kurulda Tansel Çölaşan’ın liderliğinde beyaz liste ve ADD Kurucu Üyesi N. İlter Ertuğrul’un liderliğinde mavi liste olmak üzere iki liste ile dağınık bir şekilde olan bağımsız adaylar katılmıştır. Pazar günü gece yarısı tamamlanan sayım işleminin sonucuna göre mevcut genel başkan Tansel Çölaşan’ın beyaz listesi hiç fire vermeden tulum çıkararak iki yıl süreyle ADD Yönetimine yeniden seçildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_6711.20120612182456.jpg

img_6720.jpg