Yapılan son iki seçimde belediye ve milletvekilliği için bağımsız aday olan ancak umduğunu bulamayan Nazillili Yaşar Bandırma, 12 Haziran seçimlerine “Bağımsız Türkiye'nin bağımsız adayıyım.Halkımız en iyi cevabını sandıkta verecek” sloganıyla hazırlanıyor.
2007 genel seçimlerinde bağımsız milletvekilli ve 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri"nde de bağımsız Nazilli Belediyesi Başkan adayı olarak seçimlere katılan ancak umduğunu bulamayan Yaşar Bandırma, 12 Haziran"da yapılacak olan milletvekilli seçimlerine büyük bir hırsla hazırlanıyor.
Son iki seçimde yaşadığı hayal kırıklığına rağmen 12 Haziran seçimlerinde yine bağımsız milletvekili adayı olacağını açıklayan Yaşar Bandırma, Yüksek Seçim Kurulu"nun (YSK), 12 Haziran"da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde bağımsız milletvekili adayı başvuru ücretinin 17 kat yükseltilerek 7 bin 734 liraya yükseltmesine tepki gösterdi.
Yüksek Seçim Kurulu"nun yaptığı bu fiyat artışına "ayrımcı, art niyetli ve anti-demokratik bir uygulama" olarak nitelendiren ve ücretlerin düşürülmesi gerektiğini ifade eden Yaşar Bandırma; “12 Haziran 2011 yılında yapılacak olan genel seçimde Yüksek Seçim Kurulu Ankara, bağımsız milletvekili adayları için zor bir karar almıştır. 2007 genel seçimlerinde 480 TL olan aday ücreti, 2011 yılı seçimlerinde 17 kat yani 7 Bin 734 TL"ye çıkartılmıştır. 10 Nisan"a kadar bu kararın düzeltilmesini talep ediyoruz. Anayasanın 10. maddesi eşitliktir. Bağımsız adaylar 7 bin 734 TL verirken parti adayları daha az ücret ödemekte. Hani nerede eşitlik. Ayrıca anayasanın, seçme ve seçilme hakkı gibi temel hak ve hürriyetlerin hangi durumlarda kısıtlanabileceğini düzenleyen 13. maddesine aykırıdır. Anayasanın 10. ve 13. maddesini okumalarını ve kararı düzeltmelerini talep ediyoruz. Her şey demokrasi için diyorsak, demokratik seçim yapılsın” diyerek YSK"ya tepki gösterdi.
BANDIRMA'NIN SEÇİM KARNESİ
2007 Genel Seçimleri"nde Nazilli"den Aydın bağımsız milletvekili adayı olan Yaşar Bandırma, 600 civarında geçerli oy almıştı. Yaşadığı ilk seçim yenilgisinin ardından ümidini kaybetmeyen Bandırma, 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri"nde de bağımsız Nazilli Belediye Başkan adayı olmuş ve ancak 65 oy alabilmişti.