Daha önce şifai olarak CHP'den Aydın Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan CHP'li Mustafa Müftüoğlu, bugün CHP'de düzenlediği basın toplantısı ile resmen adaylığını açıklayıp, başvurusunu da Merkez İlçe Sekreteri Öncel Acar'a teslim etti. Toplantı sonunda açıklama yapan partililer CHP'den aday olacağı söylenen Belediye Başkanı İlhami Ortekin'i kast ederek “İthal aday istemiyoruz” dediler.
Bugün öğlen saatlerinde CHP Aydın Merkez İlçe teşkilatı'nda basın açıklaması yapan aynı zamanda Denizli Gölbaşı Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı olan Mustafa Müftüoğlu, bundan sonra siyaset yaşamına Aydın'da sürdüreceğini belirtti. 1967 yılından bu yana partinin değişik kademelerinde bir nefer gibi çalıştığını ve partinin vereceği her türlü hizmeti yerine seve seve getireceğini kaydeden Mustafa Müftüoğlu, “Tam 41 yıldır bu partinin içindeyim. Ve bugüne kadar üstlendiğim her görevi başarı ile yerine getirdim. Bugün adaylığımı resmen açıkladım. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Son günlerde Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in de CHP'den Belediye Başkanı adayı olacağı yönündeki söylentiler hatırlatılması üzerine Mustafa Müftüoğlu, kendisinin de Parti Genel Merkezi'ne gittiğini ve bu konuda parti genel merkezinin duyarlı olduğunu dile getirdi. Müftüoğlu “Tabanın yanı sıra tavan da ithal aday konusunda oldukça duyarlı. Ortekin'in adaylığı konusu fısıltıdan ibaret. Ben Genel Merkezin ve parti tabanımın her türlü kararına saygılıyım. Aydın'da ön seçim yapılmasına da sıcak bakıyorum. 1967'den beri bu partinin bir neferiyim. Bugüne kadar Denizli Gölbaşı'nda çalıştım. Bundan sonra Aydın'da hizmet etmek istiyorum” diyerek partililerden destek istedi.
Müftüoğlu'nun adaylık başvurusunu alan Merkez İlçe Sekreteri Öncel Acar da, Müftüoğlu'na başarı dileklerini ileterek dilekçeyi ilgili yerlere hemen ileteceğini söyledi.