Charisma Otel"de gerçekleşen açık oturuma CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı M. Esat Altungün, AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Kuşadası Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan ve MHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Abdullah Sarı katıldı. KODER"in davetine rağmen mazeret gösteren DSP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Engin Berberoğlu ise toplantıya katılmadı.
Kuşadası"ndaki otel yöneticileri ve yatırımcılarının büyük ilgi gösterdiği “Kuşadası"nın başkan adayları tartışıyor” başlıklı açık oturumun açılış konuşmasını KODER Başkanı ve Tusan Otel Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Hurda yaptı. Aynı zamanda Demokrat Pari"den Kuşadası Belediye Meclis Üyeliği"ne de aday olan Gürhan Hurda, Kuşadası"nı yönetmeye talip olan adayların sorunlara bakışı ile projelerini öğrenmek için bu açık oturumu gerçekleştirdiklerini belirterek, katılan başkan adaylarına teşekkür etti.
CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı M. Esat Altungün, AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Kuşadası Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan ve MHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Abdullah Sarı"nın katıldığı KODER"in açık oturumunda yöneticilikleri ise Kuşadası Ticaret Odası eski Başkanı Ali Ergül ile Kuştur Tatil Köyü sahiplerinden Davut Selçuki yaptı. Belediye Başkan adayları toplantının ilk bölümünde kendilerine daha önceden iletilen altı soruyu cevaplandırdı. İkinci bölümde ise projelerini anlatan başkan adayları ayrıca kendilerine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.
Toplantıda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı M. Esat Altungün, göreve geldikleri ilk iki yıl içerisinde Kuşadası"nın kangren haline gelmiş sorunlarını çözeceklerini söyledi. Göreve geldikleri ilk iki ay içerisinde acil eylem planını devreye sokacaklarını belirten CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı M. Esat Altungün, “İlk iki ay içerisinde acil eylem planımızı devreye sokup Kuşadası"nın giriş ve çıkışları ile birlikte Kuşadası"nın vitrini diye tabir edilen yerleri güzelleştireceğiz. Gelen kişiler bir turizm kentine geldiğini anlayacak ardından sezon içerisinde plan ve program yapıp sezonun ardından Kuşadası"nı bir şantiyeye dönüştüreceğiz. Çalışmalarımızda Kuşadası"nın tanıtımı için 1 milyon Euro ayıracağız ve Kuşadasını en iyi şekilde tanıtacağız. Kardeş Şehir ilişkilerimizi arttırmalıyız. Kuşadasında kapalı pazar yeri olmazsa olmazlarımız arasındadır. Kuşadasına bir kapalı pazar yeri yapacağız bunu yaparken bazı yerlerde semt pazarlarımıza da açmaya devam edeceğiz.Kuşadasının bir 5 yıl daha kaybetme şansı yok “ dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan ise 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde altyapı sorununun sonuna gelindiğini belirterek, “ Sadece arıtma tesisini bitiremedik. Bununla ilgili çalışmaların da son aşamasındayız. Kuşadası"nı güzelleştirmek için de çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki süreçte barların yoğun olduğu Kaleiçi"ndeki bu gürültü kirliliğini kaldırıp, yerine bayanların yaptıkları el işlerinin satıldığı üniteler oluştaracağız. Tepe Sokak"taki kaçak evleri yıkarak, burada 200 dönümlük yeri yeşil alan yapacağız. Ayrıca, Kuşadası"nda turizmin öldüğü yönündeki söylemlerin kimseye bir faydası yok. Bu söylemi önce adaylar, sonra da turizmciler kafasından çıkarmalı” diye konuştu.
AK Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler ise atık su sorunu ve altyapı eksikliklerinin kendisini ciddi olarak düşündürdüğünü belirterek, “Bu iş belediye bütçesi ile yapılabilecek bir iş. Arıtmanız yoksa durumuz kötü demektir. Hele siz bir turizm kenti iseniz bunu kimseye anlatamazsınız. Ama ne yazık ki Kuşadası"nın kanalizasyonu bugüne kadar denize dökülüyor. Kuşadası"nın altyapı sorununun çok acil çözülmesi gerekiyor. Bunun yanında su ve yağmur suyu şebekesi de tümüyle elden geçirilmeli. Kuşadası"nda ciddi bir yeşil alan sorunu var. Kuşadası"nda tek gördüğüm yeşil alan Adalızade Mezarlığı. Bu çok düşündürücüdür. Hükümetimiz ve Turizm Bakanlığının desteğiyle tüm sorunları kökünden çözeceğimize inanıyorum” dedi.
MHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Abdullah Sarı da Kuşadası"nın bir sorunlar yumağına döndüğünü belirterek, bunların en başında altyapı sorunlarının geldiğini söyledi. Kuşadası"nda turizmin yeniden yapılanması için öncelikle olarak Kuşadası"nın şehirçilik sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydeden Sarı, “Bu sorunları çözdükten sonra da turizmi yeniden yapılandıracağız ve ortaya bir vizyon koyacağız” diye konuştu.