İki gündür Çanakkale'de ziyaretlerini sürdüren Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, bu sabah saatlerinde Kepez beldesinde deniz otobüsüne binerek Gökçeada ilçesine geldi. Gökçeada İskelesi'nde vatandaşlar tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra şehir merkezine geçerek burada toplanan vatandaşlarla görüştü. Yoğun ilgiyle karşılanan Gül, kendisini görmeye gelenlere hitaben bir konuşma yaptı.

Gökçeada'nın Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Gül, buradaki vatandaşların hepsinin kardeşlik içinde, mutlu ve huzurlu olmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi. Adanın Anadolu topraklarına bitişik olmadığını hatırlatan Gül, "Belki siz Anadolu toprağına bitişik değilsiniz ama hiçbir zaman da yalnız değilsiniz. Bunu özellikle tüm vatandaşlarımın bilmesini isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak herkesin birbirine eşit olduğunu muhakkak bilmenizi isterim. Herkesin derdi, bizim derdimizdir. Herkesin sevinci ve mutluluğu da bizim sevincimizdir. Cumhurbaşkanı olarak aranızdayız, bugün sizlerle beraber olacağız. Çanakkale'ye gelince buraya uğramadan gitmek olmaz." dedi.

Gül ve eşi, daha sonra Rumların yaşadığı Zeytinli köyüne geçti. Köyün girişinde arabasını parkeden Gül, köyün sokaklarında gezerek bir kahvehanede oturdu. Burada ikram edilen kahveleri içen Gül çiftli, vatandaşlarla sohbet etti.