Kuşadası Gençlik Derneği"nden ayrılan bir grup genç, Kuşadası Genç Oluşum Derneği ismiyle yeni bir gençlik örgütlenmesi kurdu.
Kuşadası Genç Oluşum Derneği"nin kurucu başkanı Selim Yıldız, Kuşadası"nda 18-35 yaş arasındaki tüm gençleri kapsayan bir oluşum gerçekleştirdiklerini belirterek, “Birlik, dayanışma ve eğitim sloganıyla yola çıkan derneğimiz, Kuşadası"nda yaşayan tüm kültürleri bir arada tutmayı, birlikte kültür sanat alanında çalışmalar yapıp, eğitim seminerleri ve sempozyumlar düzenlemeyi hedefliyor. Ayrıca, iş geliştirme ve uluslar arası alanda sertifika programlarına katılmaya yönelik aktivitelerle kitlesel gençlik hareketi başlatacağız” dedi.
19 Eylül 2008 akşamı saat 20.30"da Atatürk Meydanı"nda, Kuşadası Genç Oluşum Derneği Kuruluş Kutlamaları adına düzenlenecek konsere tüm Kuşadalıları davet eden Dernek Başkanı Selim Yıldız, derneğin tüm Türkiye"ye örnek olacak çalışmalar yapacaklarını ve 19 Eylül gecesi gerçekleştirecekleri kuruluş gecesinde bu konuda ilk adımı atacaklarını söyledi.
Bu arada, 19 Eylül akşamı gerçekleştirilecek Kuşadası Genç Oluşum Derneği"nin gecesinde düzenlenecek konserde; Orkestra Şefi Rene Giessen yönetiminde Almanya"dan gelen Jungenç filarmoni orkestrası ve Klarnet solist Hugo Rodriguez ile Kuşadası Pop-Rock Grubu Yazı-Tura ve Kuşadası Roman Dans Grubu sahne alacak.