Kuşadası'nda devam eden Kardeş Kentler Festivali kapsamında, Ahlert Parkı'nın açılışı yapıldı. Festivalin onur konuğu olan Kuşadası'nın 10 yıllık kardeş kenti Marl'ın eski Belediye Başkan Yardımcısı Heinrich Ahlert'in ismini taşıyan parkın açılışında duygusal anlar yaşandı.
10 yıl önce Heinrich Ahlert'in de büyük çabasıyla Kuşadası ile kardeş kent olan Almanya'nın Marl kenti, bu yıl festivalin onur konuğu oldu. Kardeş kent çalışmalarına büyük emek veren ve bir süre önce hayatını kaybeden Heinrich Ahlert adına Kuşadası Belediyesi tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kampüsü içerisinde düzenlenen park açıldı.
Heinrich Ahlert'in kızı Nicole Ahlert, gözyaşları içerisinde "Top on he world" isimli şarkıyı çalarak babasının da aynen dünyanın en tepesindeki gibi Kuşadası'nın en yüksek noktasında adını taşıyan parkın açılmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Nicole Ahlert'in hüzünlü şarkısı açılışta duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Kısa bir konuşma yapan Heinrecih Ahlert'in eşi Helga Ahlert ise Kuşadası'ndaki vefalı dostlarının eşinin adını sonsuza kadar hatırlayacakları bir park açılması nedeniyle
duygulandığını söyledi.
10 yıl önce belediye başkan yardımcısı olan Ahlert ile birlikte ilk kez Kuşadası'na geldiğini açıklayan Marl Belediye Başkanı Werner arndt ise, "10 yıl sonra Ahlert'in anısına böyle bir park açılmasından dolayı onu unutmayan Kuşadası'na ve onu çok az tanımasına rağmen böyle bir parkın yapımını gerçekleştiren Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e teşekkür ediyorum" dedi.
Heinrich Ahlert'in adını verdikleri parkın üniversite kampüsü içerisinde yer almasının, Ahlert'in öğretmen kişiliğine uygun düştüğünü vurgulayan M. Esat Altungün de, "Özellikle tüm Kuşadası'nı gören bir noktayı seçerek Ahlert ailesine bir vefa borcumuzu ödüyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Heinrich Ahlert'in adını taşıyan parkın açılışı gerçekleştirildi.