Milletvekili olmak için partiye başvuran 5 bin 559 kişi mülakata alınıyor. Mülakatta ter döken vekil adaylarına "Neden siyaset yapmak istiyorsunuz? Neden AK Parti'yi seçtiniz?" gibi sorular yöneltiliyor.

Yeni dönemde Meclis'e girmek isteyenler için geri sayım başladı. 5 bin 559 kişinin başvurduğu AK Parti, adayları belirlemek üzere mülakat yapıyor. Yaklaşık 3 haftalık sürecin ardından kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçlar da değerlendirilecek ve AK Parti'nin 12 Haziran'da seçim yarışına girecek isimleri belli olacak.

İktidar partisi AK Parti'de temayül yoklamaları yapıldı, teşkilatlar aday adaylarını belirledi. Artık söz sırası genel merkezde. Aday adaylarını bu kez "mülakat" heyecanı sardı.

AK Parti Genel Merkezi'nde 12 ayrı komisyon kuruldu. Komisyonlarda eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eski Adalet Bakanı Sahdulah Ergin ve eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile MYK üyeleri de yer alıyor.

Milletvekili olmak için başvurusunu yapanlar bu kez komisyon üyeleri karşısında ter döktü. Adaylara özgeçmişleriyle birlikte daha özel sorular da soruluyor:

"Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?
Neden AK Parti'yi seçtiniz?
Aday olmak istediğiniz bölgeyle ilgili ne gibi projeleriniz var?
Parti için ne yapabilirsiniz?"
Mülakattan çıkan isimler kendilerine uzatılan mikrofonlara konuştu.

Şanlıurfa'dan gelen Abdülkadir Açar, "Okul müdürüyüm, daha önce hep biz mülakat yapardık, şimdi sıra bizde. Sınavın her türlüsü zordur" dedi.

Tokat'tan aday adaylığını açıklayan Abdülkadir Gözen ise "Mülakata gelirken kıyafetime dikkat ettim ama diksiyon, beden dili gibi bir çalışmam olmadı. O konuda kendime güveniyorum" diye konuştu.

Çok sayıda kadın aday adayı da AK Parti Genel Merkezi'ndeydi. Ebru Diker Yılmaz, şunları söyledi: "Kişiliğimiz hakkında bilgi verdik, özgeçmişimiz hakkında bilgi verdik. Heyecanlanmadım"

Bursa'dan Sevilay Demirsu Şarlı ise "Ben avukatım, her gün duruşmalarda bir takım heyetlerin önüne çıkıyorum. Beni zorlayan bir tarafı yok" dedi.

Ve aday belirleme sürecinin renkli isimlerinden Konya aday adayı Mustafa Caymaz. Adaylık başvurusuna semazenlerle gelen Caymaz bu kez yalnızdı.

AK Parti'de mülakatlar üç hafta boyunca devam edecek. Kimlerin aday olacağına Başbakan Erdoğan başkanlığındaki son komisyon karar verecek.