Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunanların arasında Sabahat Akkiraz, Tolga Çandar, Oktay Ekşi ve Ali Balkız da bulunuyor.

CHP"de milletvekili aday adaylığı başvuruları sürüyor. 19 Mart"da başlayan aday adaylığı başvuruları, 25 Mart"ta sona erecek. Başvuruların 3'ncü gününde 800"ü aşkın kişi CHP"den milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulundu. Başvuru sayısının bugün itibariyle bini geçmesi bekleniyor. CHP"den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan çarpıcı isimler dikkat çekti. Ünlü sanatçılar Sabahat Akkiraz ve Emre Saltuk İstanbul"dan, Tolga Çandar Muğla"dan, Hilmi Yarayıcı da Hatay"dan aday adayı başvurusunda bulundu. Eski hakem Selçuk Dereli, gazeteci Oktay Ekşi, eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ile eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin de CHP"den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de öğlen saatlerinde Genel Merkez"e gelerek aday adaylığı başvurusunu yaptı. Genç, gazetecilerin “Tunceli 1. sıra adaylığınız garanti, değil mi?” sorusu üzerine “Siyasette hiçbir şeyin garantisi yok, başvurumuzu yapıyoruz, partimiz takdir edecektir” dedi.(ANKA)