Adana"da, havaalanı otoparkı girişinde gazeteci Yüksel Evsen, özel güvenlik görevlileriyle tartıştı.Güvenlik görevlileri silah çekince gergin anlar yaşandı. Müdahale edip silahları alan polis, olayın büyümesini önledi.

Özel güvenlik görevlileri, Evsen"in de kendilerine vurduğunu, bu nedenle silah çektiklerini öne sürdü. Evsen bu iddiayı yalanladı.

Adana"daki yerel Akdeniz Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, havaalanı otoparkı girişinde tartıştığı güvenlik görevlilerinin kendisine silah çektiğini söyleyerek şikâyetçi oldu.
Yolcu karşılamak için önceki akşam otomobiliyle, basın araçlarının da park edebildiği otoparkın VIP girişine gelen Yüksel Evsen, basın plakasını gösterip otoparka girmek istedi. İddiaya göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) güvenlik görevlileri M.K. ve A.A., Evsen"den basın kartını da göstermesini istedi. Basın kartını veren Evsen, neden geciktirildiğini sordu. Cep telefonuyla konuşmaması yönünde ikaz edilen Evsen ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı, otoparka giriş bariyeri de kapatıldı. Olup bitenleri cep telefonuyla görüntüleyen Yüksel Evsen, otoparka sokulmayınca tartışma alevlendi. Evsen, güvenlik görevlilerinin sözlü ve fiili saldırısına uğradı. Aynı televizyonun kameramanı da olayı görüntüledi.

Adli Tıp"tan rapor aldı

Kameraman Aydın Güçlü görüntü alırken, güvenlik görevlilerinin silahlarının namlusuna mermi sürdüğü dikkati çekti. Bu görüntüler de kameralara yansıdı. Polisler araya girdi. Yüksel Evsen, sol ayağından yaralandığını söyleyerek Adli Tıp Kurumu"ndan ön rapor aldı.
Silah çeken güvenlik görevlilerinden M.K."nin "silah kullanamaz" raporu olduğu öne sürüldü.