Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana seçimlerine mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından karıştırılan şaibelerin siyasi ahlak açısından dikkatle takibe, kayda geçmiş olan bir süreç olduğunu söyledi.



Erdoğan, "Adana seçimlerine bulaşan şaibeler siyasi tarihimize silinmez bir kara leke olarak geçmiştir." dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde ilçe belediye başkanlarına yönelik yaptığı konuşmada, belediye başkanlarından harcamaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Türkiye'nin topyekün kalkınması köylerden başlayarak, büyük şehirlere kadar kademe kademe gerçekleştirecekleri hizmetler üzerinde yükseleceğini ifade eden Erdoğan, "Öncelikle üzerimizde milletimizin emanetinin olduğunu, tüyü bitmedik yetimlerin emanetinin sizin omuzlarınızda olduğunu asla unutmayınız. Tüyü bitmemiş yetimin bir kuruşunu büyük bir hassasiyet içinde değerlendirmeliyiz. Tek kuruşu bile yerinde harcamamız son derece büyük önem arz ediyor. Arkadaşlar, şu lüzumsuz, gereksiz, yok festivaller, yok şölenler, yok bilmem neler... Bunlardan artık kesinlikle vazgeçmeliyiz, vazgeçmelisiniz. Oralara yapılacak harcamaları gelin o bölgede fukaraya, garip gurebaya veya hizmete dönüştürelim. O çok daha hayırlı olacaktır. AK Parti'yi diğerlerinden ayıran en önemli husus milletin emanetine hakkıyla sahip çıkması, yolsuzluklar karşısında eğilmeden, bükülmeden dim dik durabilmesidir. Yanlış yollara tevessül edenler karşısında en küçük bir müsamaha bile göstermediğimizi ve göstermeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim." diye konuştu.

Konuşmasında seçimlere de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: "Zorlu bir seçim dönemi yaşadık. Ki bunlardan bir tanesi Adana seçimleridir. Adana seçimlerine mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından karıştırılan şaibeler siyasi ahlak açısından dikkatle takibe, dikkatle kayda geçmiş olan bir süreçtir. Bütün o görüntülere hep birlikte şahit olduk. Bu şahıs tarafından seçime hile, şaibe karıştırıldığına dair bunca belge ve delil Adana seçimlerinin aslında yenilenmesini veya oyların yeniden sayımını gerektiriyordu. Nitekim sandıklar açılıp oylar yeniden sayılmaya başlayınca AK Parti'nin büyükşehir oylarının hızla arttığının görülmeye başlanması üzerine mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından sayımın durdurulması için verilen bir dilekçe üzerine yeniden sayılmaya başlanan sandıklarda usule aykırı biçimde sayım durdurulmuştur. "

Adana seçimlerinin yenilenmesi veya yeniden sayımı gerekirken mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından engellenmesinin, şaibe iddialarına güç kattığını ifade eden Erdoğan, "Adana seçimlerine bulaşan şaibeler siyasi tarihimize silinmez bir kara leke olarak geçmiştir. Bunu burada özellikle vurgulamak zorundayım. Eğer bunu şaibesiz hale getirmek istiyorsak niçin bu sayımı durduruyoruz? İlgililere sesleniyorum; Niçin? Bir kez daha sayımını yapın. Bu sayımı yaptıktan sonra gerçekten şu andaki zat belediye başkanı seçiliyorsa biz de onu alkışlayayım, yürekten tebrik edelim. Eğer 'adalet mülkün esasıdır' diyorsak bu böyle mülkün esası olur. Ama bu şekilde olmaz. Ve bu arada şaibeli bir belediye başkanı vardır. Olayı ben böyle görüyorum." şeklinde konuştu.