Öğle saatlerinde Bingöl’e gelen Kurtulmuş, şehir girişinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı.
 
Konvoyla birlikte şehir turu atan Kurtulmuş’u miting alanında da coşkulu bir kalabalık karşıladı.
 
Kurtulmuş, Bingöl’ün Solhan ve Karakoçan ilçelerinde de seçmenle bir araya geldi.
 
Türkiye’de hakaret eden ve Türkiye’nin sorunlarını çözmeyen siyaset yerine yeni bir yöntemle ve yeni bir üslupla HAS Parti’nin doğduğunu belirten Kurtulmuş, “Güneş doğdu, devran dönecektir. İşsizlik meselesini, gençlerin meselesini konuşmayan sadece karşı tarafa hakaret eden bu üsluptan millet bıktı. Laikler bu tarafa, Aleviler bu tarafa, Sünniler bu tarafa diyorlar.
 
Bu yüzden HAS Parti ortaya çıktı. Bizim kitabımızda bu Türk bu Kürt diye ayırmak yok. Bizim kitabımızda insan var. Hz. insan var. İşte, HAS Parti bu yüzden bütün Türkiye’yi kurtaracak projeleri ile yola çıkmıştır. Medeniyet güneşi doğmuştur ve hiç kimse bu güneşi engelleyemeyecektir” şeklinde konuştu.
 
“Bizim diğer partiler gibi holdinglerimiz yok, uçaklar yok. Ama biz yine geliriz. 9 yıl içinde size çok sayıda söz verdiler” diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çay-simit hesabı yaptılar.
 
Çiftçilere ümit verdiler mi? Birçok insanı işe alacağız dediler mi? 640 milyar dolar iç ve dış kaynak topladılar. Döviz ucuz, faiz yüksek. Bu para Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra elde ettiği kaynaktan çok daha fazladır. Bu 640 milyardan Bingöl’e ne düştü? Bu para kimin cebinde. Kapınızın önüne bulgur, makarna, un koyuyorlar. Hepsini toplayınca 54.6 milyar lira yapıyor. Peki, bu 8 yılda rantiyeciye ise 16 bin aileye 620 milyar lira vermişler. Yani bir kişiye 9, dokuz kişiye bir pul.”
 
 
yeniakit