Gül, siyah beyaz renkli kıyafetler giyen çocuklara Beşiktaşlı olup olmadığını sordu. Çocukların "Fenerbahçe" yanıtı vermeleri üzerine Gül, "Herhalde öğretmenleri Fenerbahçeli" yorumunu yaptı. Gül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e de hangi takımı tuttuğu sorusunu yöneltti. Dinçer de "Galatasaraylı" olduğunu söyledi.

Gül, Önder'in koltuğa otururken zorlanması üzerine "Bak koltuğa oturmak zor, görüyor musun?" esprisini yaptı. Gül'ün, "Söz ve makam sizin" demesi üzerine Önder, Meclis'in açılışının 92. yıl dönümünün kutlandığını, bugünün Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu olunduğunu kaydetti.

Önder, "Umarım her çocuk benim kadar mutlu olur. Mutluyum çünkü bir günlüğüne de olsa hayallerim gerçek oldu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, koltuğunu bir günlüğüne de olsa bana emanet etti" diye konuştu.

Heyette bulunan çocuklara dönen Gül, koltukta cumhurbaşkanının oturduğunu hatırlatarak, isteklerini söylemelerini istedi.

Çocukların istekleri

Heyetteki çocuklar, kendileri ve okulları için bilgisayar, tablet bilgisayarlar, bilgisayar laboratuvarı, dil laboratuvarı, okuma salonları ve okulların bahçelerinin düzenlenmesinin yanı sıra seçmeli ve zorunlu derslerle ilgili taleplerini dile getirdiler.

Adaletli cumhurbaşkanı

"Sizin gibi adaletli bir cumhurbaşkanı olmak için neler yapmalıyız?" diye soran bir çocuğa Gül, "Çok adaletli olmak için çok dikkatli olmak lazım. Adalet her şeyin başı. Önce adaletli olmak lazım. Haklı haksızı görmek gerekiyor. Haklıyı haksızı iyi ayırmak gerekiyor. Onun için de çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu makamın sorumluluğunu hep hissetmek gerekiyor. Gayet tarafsız şekilde her şeye bakmak gerekiyor" cevabını verdi.
AA