Kim oluyor Adalet Bakanı. İşte söylüyorum: bir hakimim ben" sözleri damga vurdu.

İkinci Ergenekon davasının 24. duruşması dün yapıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Tunç Akkoç ve Adnan Türkkan'ın avukatı Servet Bora, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nu reddettiklerini söyledi. Haşıloğlu'nun, Çatalca'da görev yaptığı sırada bir arsa alımına ilişkin hakkındaki iddiaları gündeme getiren Bora, bu iddialarla ilgili dosyanın HSYK'da olduğunu belirterek Haşıloğlu'nun Adalet Bakanlığı'nın baskısı altında olduğunu iddia etti.

KİMSEDEN KORKMAM

Bunun üzerine üye Hakim Haşıloğlu, “Ben Adalet Bakanlığı'ndan mı korkacağım. Öyle mi? Kimseden korkmam beyefendi. Nezaket etkileyebilir. Hiçbir Adalet Bakanı'ndan şu kadar korkmam. Adalet Bakanı beni Hakkari'ye Diyarbakır'a mı sürer?" diye konuştu.

Haşıloğlu, avukat Servet Bora'ya dönerek "Siz savcıydınız, Adalet Bakanı'ndan korktunuz mu?" diye sordu. Bora'nın "Hayır efendim" cevabı karşısında Haşıloğlu, "Sizden daha aşağı değilim. Kim oluyor Adalet Bakanı. İşte söylüyorum bir hakimim ben" şeklinde konuştu.

Üye Hakim Haşıloğlu'nun bu sert açıklamaları üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “Tartışma istemiyoruz. Kimse korkmaz. Bizim hayatımızda korku olmaz. Ne işimiz var korksak burada" ifadesini kullandı. Duruşmada, tutuklu sanık Birol Başaran'ın avukatı Hüseyin Ersöz'ün savunmasını yapmasıyla devam edildi.

KOMUTANLAR NEDEN BIRAKILDI

Tutuklu sanıklarından emekli Albay Hasan Atilla Uğur ise, 'Üç eski kuvvet komutanı ifade verdi. Sözde darbe hazırlığının mimarı olarak gösterilen bu insanlar savcılık sorgularının ardından mahkemeye bile sevk edilmeden serbest bırakıldı. Peki ben niye tutukluyum?' dedi.

ERGENEKON AİHM'e taşındı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), “Ergenekon” sanığı Muammer Karabulut'un bu davada “adil yargılanma hakkının ihlal edildiği” gerekçesiyle yaptığı başvuruyu kabul etti. AİHM, Ergenekon davasına ilişkin söz konusu başvuruyu kabul ederek, dava ile ilgili AİHM'in kabul belgesi ulaştırıldı. Süleyman Çetin, çeşitli gerekçelerle, toplam 117 bin euro tazminat talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava açmıştı./yeni şafak