Kuşadası Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Fuat Akdoğan, Nazilli Eski Belediye Başkanı Esat Ergüler"in AK Parti"den Kuşadası Belediye Başkan adayı olmasının soru işaretleri ile dolu olduğunu ileri sürerek, Kuşadası üzerinde oyunlar oynandığını iddia etti.
Kuşadası halkını uyarma görevini yerine getirdiğini kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı ve DP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, “Nazilli Belediye Başkan"ı iken istifa eden ve DP"den milletvekili adayı olan, ancak seçilemeyen ve seçimden sonra AK Parti"ye geçen Esat Ergüler"in, AK Parti tarafından Kuşadası Belediye Başkan Adayı gösterilmesi, mutlaka kamuoyuna açıklanmalıdır. Bunun ardında bir takım hesaplar ve oyunlar saklanmaktadır. Cevabının verilemesi gereken sorular var. Bende bu nedenle halkımızı uyarma görevini yerine getiriyorum” dedi.
Kuşadası"nın bir takım çıkar hesaplarına kurban edilmeye çalışıldığını ileri süren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer veri: “ Kuşadası bazılarının amaçlarına ulaşmak için bir köprü olarak mı kullanılıyor ? Kuşadası üzerine pazarlık mı yapılıyor? Ergüler AK Parti"den Milletvekilliği sözü almış mı…? Bu mutlaka açıklanmalıdır. Geçen dönem Milletvekilliği hevesi ile Belediye Başkanlığından istifa eden ve Nazilli halkını yarı yolda bırakan Esat Ergüler, bu kez de Milletvekili olmak sevdası ile Kuşadası"nı mı kullanıyor. İthal ve dayatma aday olarak, kazanma ihtimalinin sıfır olduğunu bile bile teklifi kabul etmesi ve Kuşadası Adayı olması, bu söylentileri doğrular nitelikte değil midir..? Madem çok başarılı da, neden Nazilli adayı değil. Esat Ergüler partisi tarafından çok başarılı olarak lanse ediliyor. Madem bu denli başarılı ve sevilen bir kişilik, Belediye Başkan adaylığı için Kazanması Garanti olması gereken kendi ilçesini Nazilliyi değil de, neden kazanma ihtimali hiç olmayan Kuşadası"nı seçti? Bütün bu sorulara yanıt verilmesi gerekiyor. Bizim derdimiz bize yetiyor. Yıllarca ithal seçmen derdi ile uğraştık, şimdi de ithal aday ile uğraşacağız. Bunlar Kuşadası"nın kaderi olamaz, kimse Kuşadası"na böyle adaylıkları dikte edemez. Kuşadası kendisini yönetecek kadrolara sahiptir ve daima sahip olacaktır. Kuşadası"nı yönetmek, Nazilli"yi yönetmeye benzemez”