Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde "Türkiye'nin Sorunları ve Politikanın krizi" konulu bir konferans verdi.
Kuşadası Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Adem Testici'nin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Konuşmasında Türkiye'nin tek seçicilikten kurtulması gerektiğini ifade eden Engin Önen, Türkiye'de demokrasinin eksiklikleri bulunduğunu söyledi. Türk siyasetinin değişen şartlara uyum sağlayamadığının altını çizen Önen, "Siyaset, ele geçirme duygusu ilerledikçe halkı unuttu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda sosyal devlet yok oldu. Her geçen gün hakim olan küreselleşme ile Türkiye baş edemez hale geldi" dedi.
Ana muhalefetin siyasetin ana damarı olduğunu vurgulayan Engin Önen, Türkiye'yi kucaklayacak bir ana muhalefete ihtiyaç bulunduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
"Siyasetin temel taşları olan siyasi partilerimizin, değişen şartlara uyum sağlaması ve toplumsal ihtiyaçlara cevap vermesi büyük önem taşımaktadır. Teknolojide bu kadar büyük ilerlemeler sağlanırken, teknolojide ileri uluslarda demokrasi ve politika biçimleri de değişim gösteriyor. Ama Türkiye'de hala yetmişli yılların siyaseti yapılmaya çalışılıyor. Bugün artık Türkiye'de çeşitli ve farklı düşüncelerle bir arada nasıl yaşayabiliriz sorusuna cevap bulunması gerekiyor. Türkiye'de demokrasi ancak bu temelde gelişebilir."