Kuşadası Belediyesi ile Hindistan Başkonsolosluğu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Kuşadası"na gelen Nachda Punjab Bhangra Dans Topluluğu muhteşem bir gösterisi sundu.
Kuşadası sahil bandı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nda gerçekleştirilen konser yaklaşık iki saat sürerken, Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de gösteriye büyük ilgi gösterdi.
Nachda Punjab Bhangra dans grubu, ünlü bir dansçı olan Shelly Sharma tarafından yönetiliyor ve ekip Hindistan"ın en iyi folk dansçılarının bazılarını bünyesinde barındırıyor. İtalya, Fransa ve Macaristan"daki başarılı turnesinin ardından Türkiye"ye gelen grup, İstanbul"dan sonra Kuşadası"nda da sahne aldı. Davul, çan, flüt, ve diğer etnik müzik aletleriyle gösterilerini sergileyen ve Hindistan'ın kültürel özellikleri ve halk oyunlarından kesitler sunan Hintli grup, izleyenlerden bol bol alkış aldı. Ayakta alkışlanan gösterinin sonunda Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ve Kuşadası Belediye Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç tarafından konsolosluk üyelerine ve grup yönetmeni Shelly Sharma"ya Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün adına teşekkür çiçeği verildi.
NACHDA PUNJAB BHANGRA
Bhangra hasat törenlerine has bir Harman halk oyunudur ve Punjab Köylülerinin hasat sezonu sonrası ve festival zamanlarında hep beraber bir araya gelerek müzik ve dansın karışımıyla ortaya çıkardıkları bir gösteridir. Şarkılar ağırlıklı olarak kırsal temalar içerir ve hem kadın hemde erkek şarkıcılar tarafından müzik aletleri eşliğinde söylenir. Davul, çan, flüt, ve diğer etnik müzik aletlerinin çeşitli formları performans süresince güçlü müzik notaları çıkarmak için kullanılır. Göstericiler renkli kıyafetler ve başlıklar giyerek senkronize adımlar ve enerji ile dolu bir dans sunarlar. Bhangra dansının Malwai- gidda ve özellikle kadınlar tarafından gerçekleştirilen Jhoomur ve Gidda olarak bilinen bir çok varyasyonları bulunuyor.