7 Eylül Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Kurtuluş günü nedeniyle sabah 09.00'da başlayacak etkinlikler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.
Kuşadası'ndaki 7 Eylül Kurtuluş Bayramı kutlamaları Saat 09.30'da Hanım Camii önünden hareket edecek resmi geçit ile başlayacak. Askerler, efeler ve avcılar, resmi geçit sırasında temsili kurtuluşu canlandıracak. Saat: 10.00'da top atışıyla birlikte kurtuluş hareketi başlatılacak ve silah atışı yapılmaksızın Hükümet binasına hareket edilecek. Daha sonra temsili olarak hükümet binası alınacak ve yine temsili Türk Kızı'nın kurtarılması gerçekleştirilecek. Temsili birlikler tarafından komutana çiçek verilerek, göndere bayrak çekilecek.10.30'ise Atatürk Anıtı'na çelenkler konulup, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri yapılacak.Kurtuluş şenlikleri akşam yapılacak etkinliklerle de devam edecek. Saat: 19.00'da Atatürk Meydanı'nda folklor gösterileri gerçekleştirilecek. Saat: 21.00'de ise karadan ve denizden fener alayı yapılacak.
EMRE ALTUĞ"TAN ÜCRETSİZ HALK KONSERİ
Bu arada, Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşun 86. yıldönümü nedeniyle Emre Altuğ, Kuşadası Atatürk Meydanı'nda ücretsiz halk konseri verecek. 7 Eylül tarihinde akşam saat: 21.30"da başlayacak ücretsiz halk konserinde sahne alacak olan Emre Altuğ, hem Kuşadalılara, hem de yerli ve yabancı tatilcilere müzik ziyafeti sunacak.