Kuşadası Konya-Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Etli Pilav Günü ve Bahar Şenliği, büyük ilgi gördü. Yaklaşık bin kişinin katıldığı şenlikte dağıtılan etli pilavı almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
Konya'nın Hadim ilçesi ile belde ve köylerinden Kuşadası'na göç eden vatandaşlar tarafından kurulan Kuşadası Konya Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel etli pilav günü Kuşadası Kuştur mevkiindeki Mocamp'ta gerçekleştirildi. Etli pilav gününe, Kuşadası'ndaki çeşitli kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri ve Kuşadası'nda yaşayan Hadimliler ile Konya ve Hadim'in yanı sıra yurt dışından da çok sayıda gurbetçi katıldı.
Kuşadası Konya-Hadimliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Aydın, geleneklerini yaşatmayı hedeflediklerini belirterek gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından yerel sanatçılar çeşitli gösteriler sundu ve Konya yöresine ait türküler söylendi. Gösterilerin ardından dualar edildi, davetlilere kazanlar dolusu etli pilav dağıtıldı. Büyük ilgi gören şenlik sırasında, etkinliğe katılan davetliler etli pilavdan alabilmek için kazanların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.