Hande Yener ile yeni yıla merhaba diyecek olan Kuşadası"nda yılbaşı nedeniyle otellerdeki doluluk oranının yüzde 90"lara ulaştığı bildirildi. Bu arada yılbaşıyla ilgili hazırlıklarını tamamlayan Kuşadası Belediyesi"nin başlattığı ışıklandırma çalışmaları sonucu Kuşadası"nın ana arterleri ışıl ışıl oldu.
Kuşadası"nda yılbaşı nedeniyle yerli turistlerin yanı sıra özellikle balkan ülkeleri ile Belçika ve Hollanda"dan yoğun bir turist trafiği yaşanıyor. Oteller ve tatil köyleri, 2 veya 1 gece konaklamalı programların yanı sıra konaklamasız yılbaşı baloları da hazırladı. Kuşadası"nda yılbaşı nedeniyle otellerdeki doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığını bildirdi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, yoğun tanıtım kampanyalarının meyvelerinin alındığını belirterek, Kuşadası"nın yılbaşı nedeniyle yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Bu arada, Kuşadası Belediyesi de yılbaşı hazırlıklarını tamamladı. Yılbaşı ile ilgili olarak Kuşadası"nda cadde ve sokaklar ışıklandırılırken, sahilde dev bir noel ağacı dikildi. Tamamlanan hazırlıklar kapsamında 31 Aralık Perşembe gecesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nda gerçekleştirilecek yenil yıl şenliğinde Hande Yener sahne alarak Kuşadası"nı coşturacak. Ücretsiz yılbaşı eğlencesi; animasyonlar, sürpriz hediyeler, dans ve folklor gösterileri ile başlayacak. Saatler 00.00"ı gösterdiğinde ise muhteşem havai fişek ve ışık gösterileri izleyenleri büyüleyecek. Ayrıca sahne yanına kurulacak dev ekranda canlı yayın yapılacak. Yılbaşı gecesinde Hande Yener"in sahne alacağını duyan Kuşadalılar büyük bir heyecan ve mutlulukla beklemeye başladılar.

Kuşadalılara her zaman her şeyin en iyisini ve en güzelini sunmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Yılbaşı gecesi gerçekleştireceğimiz eğlence programında Türkiye"nin en sevilen sanatçılarından Hande Yener ile 2010"a merhaba diyeceğiz. Yeni yılı el ele, gönül gönüle, hep birlikte karşılamak üzere herkesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanına bekliyorum” dedi./iha