Geçtiğimiz Cuma vizyona giren aynı isimli çok satan kitap uyarlaması Açlık Oyunları (The Hunger Games), ilk hafta sonunda 155 milyon dolar gibi yüksek sayılabilecek gişe hâsılatıyla ABD'de Box Office listesinin zirvesine yerleşti. 78 milyon dolarlık bütçesiyle film, kazandığı bu başarıyla Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2) ve Kara Şövalye (The Dark Knight) filmlerinden sonra tüm zamanların hafta sonunda en fazla gişe yapan üçüncü filmi unvanını kazandı. Alacakaranlık (Twilight) üçlemesini de geride bırakan Açlık Oyunları vizyona girdiği ilk gün ise 51 milyon doları kasasına götürdü. Listenin ilk 12 sırasındaki tüm filmlerin toplam haftasonu hâsılatının 206 milyon dolar olduğu hesaba katılırsa Açlık Oyunları’nın gişedeki diğer filmleri "aç bıraktığını" rahatlıkla söyleyebiliriz.
Vizyondaki ikinci haftasına giren Liseli Polisleri (21 Jump Street) %41'lik bir seyirci kaybıyla 21.3 milyon dolar kazandı. Toplamda 10 gündür vizyonda olan film gişe rakamını 71 milyon dolara çıkararak gişede ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırada animasyon Loraks (Dr. Seuss' The Lorax) bulunuyor. Haftayı 13 milyon dolarla kapatan film 4 haftalık vizyon sonunda toplamda 177 milyon dolara ulaştı. Dördüncü sırada bu yılın gişedeki en büyük hayal kırıklığını yaratan John Carter bulunuyor. 250 milyon dolar bütçeye sahip film üçüncü haftasında sadece 5 milyon dolar kazanabildi. Toplamda ise 62,3 milyon dolarda. Film yurtdışında daha fazla ilgi çekse de gelen rakamlar yapım maliyetlerini karşılamaktan bile uzak. Bir deniz donanması grubunun hikâyesini anlatan Act of Valor 2 milyon dolarla 5. sıraya geriledi. Vizyondaki 5. haftasına giren film toplamda 65.9 milyon dolar kazandı.
ABD Box Office listesinin alt sırasını oluşturan filmler ve rakamları şöyle: 6. Project X (1,9 milyon dolar), 7. A Thousand Words (1.9 milyon dolar), 8. October Baby (1.7 milyon dolar), 9. Düşmanı Korurken (Safe House) (1.4 milyon dolar), 10. Gizemli Adaya Yolculuk (Journey 2: The Mysterious Island) (1.3 milyon dolar)