İlköğretim 4. sınıfta okuyan Ahmet'in öğlen yemeklerinde beslenme getirmeyişi ve yemek yememesi öğretmeninin dikkatini çekti. Kendisine sorulduğunda "Aç değilim" cevabını veren Ahmet'in durumu öğretmeninin araştırması sonucu ortaya çıktı.

Ahmet'in "Beslenme getiremiyorum çünkü yiyeceğimiz yok" cevabı okuldaki öğretmenleri ve yetkilileri harekete geçirdi. Güçleri sınırlı olan öğretmenler, aileyi bu durumdan kurtulmak ve yardım edebilmek adına Ayışı Derneği yetkilileriyle irtibata geçip durumu anlattılar.

İSTEDİĞİ İLK ŞEY SALATALIK-DOMATES

Öğretmenlerinin durumu fark etmesi üzerine, Ahmet'e yiyecek olarak ilk ne istersin diye sorulduğunda "Sadece salatalık ve domates" dedi. Bunun sebebinin ise diğer arkadaşlarının beslenmesinde salatalık ve domates görmesi ve imrendiği olduğu ortaya çıktı. Ahmet'e hemen salatalık domates temin eden öğretmenler üzüntülerini dile getirirken "Ahmet ve diğerleri hepimizin çocuğu bu aile için birşeyler yapmalıyız" dedi.

"BESLENME GETİRMEK İÇİN YİYECEĞİMİZ YOK"

İstanbul Samandıra'da oturan ve 4 ay önce babalarını kanserden kaybeden 4 kişilik ailenin durumu tam bir dram.

Eşini kaybeden 43 yaşındaki sağır, dilsiz ve engelli anne çok zor şartlar altında evlere temizliğe giderek çocuklarına bakmaya çalışıyor. 2 oğlu bir kızı olan kadının en büyük oğlu mecbur kalıp ilköğretim 8. sınıftan ayrılıp çalışarak aileye katkıda bulunuyor. Ailesine bakmak için okulunu bırakan çocuk kuaförde para kazanmaya çalışıyor.

10 yaşındaki Ahmet ve ilköğretim 2. sınıf öğrencisi kardeşi ise okuyor. Sara hastası olan kardeş ise tedavi ettirilemiyor.

10 yaşındaki Ahmet'in okulda öğlen yemeklerinde yemek yememesi üzerine durumu fark edilen aile çok zor durumda. Kuaförlük yaparak eve katkıda bulunan abi ise her şeyi tek başına üstlenmiş.

Sobalı ve virane bir evde yaşayan aile 350 YTL de kira veriyor.

İçler acısı bir durumda olan bu aile, babalarının ölümüyle tamamıyla sarsılan ve hayatları kötüleşen bir aile.

Ahmet'in öğretmenlerinin başvurduğu Ayışığı Yardım Derneği'nin sahip çıktığı ailenin çocukları sağlık kontrolünden geçirilecek. Ailenin sizlerin de yardımına ihtiyacı var.

Aileye yardım etmek ve aileyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için www.ayisigidernegi.com adresinden bilgi alabilirsiniz...

Yardımlarınızı ise Ayışığı Sosyal Yardımlaşma Derneği Finansbank, Perpa Şubesi Hesap No: 13805930'a gönderebilirsiniz...

Hürriyet