Üç milyondan fazla kadının yüksek topuklu ayakkabılar yüzünden yaralandığı ortaya çıktı.

Önceki gün yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, üç milyondan fazla kadın giydikleri yüksek topuklu ayakkabılar nedeniyle tıbbi yardıma ihtiyaç duydu.

Bunların yarısı tendon yırtılması ya da bilek burkulmasıyken, binlercesinin düşme sonucu dişleri kırıldı veya ayak bileklerinde kırılmalar meydana gledi.

Ancak yine de kadınların yüzde 60'ı yol açtığı acıya rağmen iltifatlar için topuklu ayakkabı giymeye değidiğini söyledi.

Yaşyarı 18-65 arasında olan kadınlar arasında yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 89'u rahatsız ayakkabıların dışarıda geçirdikleri bir geceyi en az bir kere mahvettiğini söyledi.

Üçte birinden fazlası ayakkabılar yüzünden yardıma ihtiyaç duyduğunu ve hatta acı yüzünden eve taşınarak götürülmeleri gerektiğini belirtti. Yüzde 61 bütün bir geceyi oturarak geçirdikleri çok zaman olduğunu da kaydetti.

Yüzde 80 rahat etmeyeceklerinin bile bile moda olan ayakkabıları aldıklarını belirtirken, sadece yüzde ikisi asla topuklu giymediklerini söyledi.

Araştırmayı yapan Hotter Shoes sözcüsü Lisa McCarten, "Kadınlar güzel görünen ayakkabıları alıp yarattığı acıyı daha sonra dert etme eğiliminde oluyorlar. Kadınların bir çift öldüren cinsten topuklu ayakkabının yarattığı acı ve rahatsızlığa katlanıyor olması inanılmaz"