Teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen kahramanlar; Astsubay Ferhat Erdem, Jandarma Astsubay Ferhat Ünelli, Jandarma Astsubay Murat Taş, Onbaşı Hüseyin Gürlekli, Onbaşı Orhan Kılıç, Er Yusuf Ulaş, Er Burak Kapıcıoğlu, Er Emrah Temel"in naaşları dün törenle memleketlerine gönderildi...

Şehit Astsubay Ünelli"nin eşi 4 aylık hamile...

SİİRT"TE şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Ferhat Ünelli, 8 ay önce evlendiği 4 aylık hamile olan eşinin ağıtları yürekleri dağladı. Çiftçilik yapan 65 yaşındaki baba Kani Ünelli ile 49 yaşındaki annesi Sönmez Günelli kendi acılarını içine gömüp, 4 aylık hamile olan gelinleri Şüheda"ya sarılarak, 8 ay önce evlenen evlatlarının arkasından gözyaşı döktü. Baba Ünelli, “Oğlum artık şehit. O yok artık ne diyeceğim” dedi. Şehit Astsubay Ünelli, bugün memleketi Amasya"da toprağa verilecek.

Astsubay Erdem 3 ay sonra kız babası olacaktı

HAKKARİ"DE teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Kıdemli Astsubay Ferhat Erdem, 1 yıl önce öğretmen Ayşegül Erdem"le dünya evine girmişti.

Eşi 6 aylık hamile olan şehit Astsubay Erdem kız bebek bekliyordu. Şehitin annesi Dönüş Erdem, “Kuzum” diye ağlarken babası Emin Erdem de “Vatan sağolsun, bir oğlum daha var gerekirse o da şehit olur. Gerekirse de bu vatan için ben de şehit olurum” dedi. Şehit babası Emin Erdem, bayramda Hakkari"ye gitmek için bilet aldıklarını belirterek, şöyle dedi: “Kırıkkale"deki polis memuru diğer oğlum, "Ramazan"ı bizimle geçir" diyerek eşim ve beni oraya götürmüştü. Bayramdan sonra da Hakkari Çukurca"da görev yapan astsubay oğlumum eşi hamile olduğu için oraya gidecektik. Biletimiz de hazırdı. Şehit haberini aldık. Nasip değilmiş.” Şehit Astsubay Erdem bugün Kırşehir"de toprağa verilecek.

Terhis olmasına 70 gün kalmıştı

26 yaşındaki şehit düşen Jandarma Komando Er Hüseyin Gürlek"in terhisine 70 gün kalmıştı. Baba Mustafa Gürlek, “Vatan sağolsun, söylenecek bir şey yok. Ne diyeyim. Oğlum terhisine 70 gün kala şehit oldu. Oğlum terhis olup, çok sevdiği mesleği olan elektrikçiliği yapıp, bir yuva kurmayı hayal ediyordu. Terör, illetini yıllardır bitiremediler. Yine, "Bitireceğiz" diyecekler ama bitmeyecek bundan eminim. Hükümet, "açılım, açılım" diyor, "PKK silah bırakacaksa" şehit ailesi olarak destekliyoruz. Ancak, bakıyoruz hâlâ canlar yanıyor. Bir daha canlar yanmasın istiyorum” dedi.

"Dönüşüm tabutla olabilir" demişti

Acemİ eğitiminden sonra Siirt"teki birliğindeki vatani görevine 15 gün önce başlayan Emrah Temel, çıktığı ilk operasyonda şehit oldu. İlçeye bağlı Aldullar Köyü"nde oturan Temel Ailesi"ne acı haber önceki akşam geldi. Şehit askerin 18 yaşındaki kardeşi Raif Temel ise ağabeyi ile en son 2 gün önce telefonda konuştuğunu belirterek şunları söyledi: “Arazi taramasına çıkacağını söyleyerek, "Hakkını helal et" demişti. Kabrinin olmasını istediği yeri söyledi. "Ben gidiyorum, dönüşüm tabutla olabilir" demişti. Ben de "Saçmalama, sus" dedim.”

Nişanlı olan Temel"in, asker uğurlama töreni sırasında çekilen görüntüleri, ondan ailesine hatıra kaldı.

Şehit babası: Başbakan"ın açılımını destekliyorum

SİİRT"TE şehit düşen 21 yaşındaki Jandarma Er Yusuf Ulaş, memkeleti Muş"un Malazgirt İlçesi"nde düzenlenen törenin ardından “şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla toprağa verildi. Şehit babası Mehmet Nasır Ulaş, “Yusufumu kendi ellerimle toprağa verdim. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Başbakan Erdoğan"ın gündeme getirdiği açılımı destekliyorum. Bu Kürt sorunu bir an önce çözülsün. Analar, babalar ağlamasın. Devlet Bahçeli"nin çocuğu yok. O evlat acısı nedir bilmez. O yüzden sussun. Bu sorun çözülsün, evlatlarımız ölmesin” diye konuştu.

Astsubay Başçavuş için tören bugün İstanbul"da

Sİİrt"İn Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Murat Taş, bugün Ataköy 5. Kısım Camii"nde kılınacak öğle namazının ardından törenle toprağa verilecek. Şehitin cenazesi Edirnekapı Şehitliği"nde toprağa verilecek.

"Cezalarını bulacaklar"

Siirt Valisi Necati Şentürk, Eruh"taki çatışmayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Önceki gün görevden dönen Görendoruk Jandarma Karakolu personeline kurulan hain bir pusu neticesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Askerimizin de karşılık vermesinin ardından 5 erimiz şehit oldu. Olayın ardından bölgeye helikopterlerle özel jandarma birlikleri indirilerek, terör örgütü mensuplarının kaçış yolları tutularak sıcak temas sağlandı. Gece boyu devam eden çatışmalara iki helikopterle de havadan destek verildi. Bu çatışmalarda 2"si astsubay toplam 7 askerimiz şehit oldu. Bölgede arama tarama çalışmaları devam ediyor. Bölücü terör örgütü üyesi hainler hak ettikleri cezayı bulacaktır.”

Er Kapucuoğlu"nun babası: Vatan sağolsun

Şehİt olan Jandarma er Burak Kapucuoğlu"nun babasının evi ile birlikte aynı sokakta oturanların balkonları Türk bayrakları ile donatıldı. Oğlunun şehit haberi ile yıkılan Metin Kapucuoğlu, "Vatan sağolsun" derken, anne Sevil, "asker" selamı verip, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” dedi. 2 ay sonra 7 Kasım"da terhisi için gün sayarken oğullarının acı haberi ile yıkılan Kapucuoğlu ailesi metanetlerini korumaya çalıştı. Şehit Jandarma Er Burak Kapucuoğlu Kastamonu Şehitliği"nde toprağa verildi.

Kılıç Ailesi"nin evine 2"nci evlat acısı düştü

SİİRT"TE şehit düşen 21 yaşındaki er Orhan Kılıç"ın acı haberi baba ocağı Kırşehir"in Kaman İlçesi ile ayrı yaşadığı annesi Ayfer Kılıç"ın Ankara"nın Keçiören İlçesi"ndeki evi yasa büründü. Baba Kılıç, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. 5 ay önce bir oğlum intihar etti, şimdi de bir oğlum şehit oldu” dedi. Şehit er Orhan Kılıç, İdris ve Ayfer çiftinin 6 çocuğundan biriydi. 8 aylık asker olan Kılıç"ın anne ve babası ise 1.5 yıl önce ayrı yaşamaya başladı. Askere gitmeden önce Ankara"da annesinin yanında oturan şehit er Orhan Kılıç"ın ağabeylerinden Ekrem Kılıç"ın ise 5 ay önce girdiği bunalım sonucu kendini asarak yaşamına son verdiği öğrenildi. VATAN