Yaptığı tek kişilik eylemlerle adını duyuran Emin Kocaaslan, bu kez demokratik açılımı protesto etti. Mersin'in en işlek caddesi Çankaya Caddesi'ne elinde "Temiz Türk Açılımı İstiyoruz" yazılı dövizle, üzerinde kırmızı bir pijamayla yalın ayak gelen Kocaaslan, yaptığı açıklamanın ardından soyundu.

Elinde, "Temiz Türk Açılımı istiyoruz. Çürükleri temizleme, temiz toplum açılımı istiyoruz. Atatürk gibi bu açılımı yapacak lider aranıyor" yazılı dövizle üzerinde kırmızı pijama, başında perukla şehir merkezinde yürüyen Kocaaslan, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Kocaaslan, "Hükümetin açılımı taraflı. Bu bizim önerdiğimiz vatandaş açılımı büyük ve tarafsız. Bu millet kazma kürekle dağları deler elek olur eler. Bu ülkeyi bu duruma düşürenler bunu hiç unutmasınlar" dedi.

Kocaaslan'ın konuşması sık sık vatandaşın alkışları ile kesildi. Konuşmanın ardından Akdeniz açılımı adını verdiği protestoyu gerçekleştireceğini belirten Kocaaslan, soyunmaya başladı. Üzerinde iç çamaşırı kalıncaya kadar soyunan eylemci, siyasileri Haka dansı yaparak protesto etti.

Kocaaslan, geçtiğimiz gün yaptığı eylemde, ekonomik kriz nedeniyle hastalandığını belirterek Başbakan Erdoğan'dan 'Viagra açılımı' istemiş,
Ergenekon Savcısı Zekeriye Öz için kurban kesmiş, basını protesto için TV yakmış, seçimleri protesto için de yüzünü siyaha boyayıp eylem yapmıştı./HT