Demokratik açılımı ve Kuzey Irak"tan 34 kişinin gelişini protesto etmek isteyen ve birbirlerini internetten bulan yaklaşık 300 otomobil ve motosiklet tutkunu, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla Edirnekapı Şehitliği"ni ziyaret etti.


İçerenköy"de toplanan Anadolu Yakası"ndaki grubun Cevizlibağ"da toplanan Avrupa Yakası grubu ile birleşmek üzere Boğaziçi Köprüsü"nden geçişi sırasında çevredeki sürücüler korna çalarak protestoya destek verdi.

Polisler korna çalarak destekledi

Cevizlibağ"da biraraya gelen protestocular araçlarının camlarına, plakalarına ve çamurluklarına Türk bayrağı stikerı yapıştırdı. Bazı araçların üstü boydan boya Türk bayrağıyla kapatıldı. Motosikletli protestocular ise motosikletlerini kullanırken aynı anda bayrak sallamaya çalıştı. Trafik polisleri protestoculara müdahale etmezken motosikletli polislerden bazıları da korna çalarak protestoya katıldı.

Emniyet helikopteri ise havadan konvoyu takip etti. Grubu Edirnekapı Şehitliği"nde şehit yakınları karşıladı. Protesto gösterisinde sloganlar atıldı. Boynuna Türk bayrağı bağlayan bir türbanlı protestocu sloganlar sırasında ağladı. Gösteride Azerbaycan ve Çeçenistan bayrakları da sallandı.

Teröristin elini sıkanın eli kırılsın

Şehitlikte konuşan şehit annesi Kezban Çavdar, “Biz evlatlarımız şehit olduğu için değil, adalet yerini bulmadığı için bağırıyoruz. Teröristlerin ellerini sıkanların elleri kırılsın” diye konuştu. “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Tayyip oğlunu Doğu"ya gönder”, “Meclis"te PKK istemiyoruz” sloganları atan grup ise İstiklal Marşı"nı okuduktan sonra dağıldı.

Barzani"den PKK eleştirisi

Irak"ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü PKK mensuplarının Türkiye"ye teslim oluşları sırasında düzenlenen gösterileri eleştirdi.

Erbil"de gazetecilerle konuşan Barzani, “Örgütün (barış grupları) göndermesi barış yolunda önemli adım, ama bunu kışkırtıcı tarzda yapmamak gerekir” dedi. “PKK, sürecin durdurulması sonucunu doğurabilecek, Kürt düşmanlarınca suistimal edilebilecek kışkırtıcı tavırları benimsememeli” diyen Barzani, “Türk makamlarının jestinden memnun olduğunu” belirtti ve “bu projenin, Kürt sorununun çözümü için devam edeceğini umduğunu” söyledi./vatan