Merkez İlçe Teşkilatı ile birlikte Aydın Merkez Umurlu Beldesi"ne bağlı Serçeköy"de köylülerle bir araya gele MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, demokratik açılıma niçin karşı olduklarını açıkladı. İlginç iddialarda da bulunan MHP"li Vekil Recep Taner, yaşanan olayların tarihlerinin de çok ilginç ve manidar olduğunu kaydetti.

Serçeköy"de köylülerin ilgisinden memnun kalan MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, konuşmasının büyük bir bölümünü Demokratik Açılım üzerine yaptı. İktidarı eleştiren Taner, “Bu açılımla hangi anaların gözyaşının dineceğini merak ediyoruz. Şehit anaları ile terörist analarının bir kefeye koyabilirsiniz. Mesele bu noktaya getirildi. Bu sıkıntılı süreç ise her geçen gün Türk Milletinin hassasiyetlerine yapılan saldırılarla tırmandırılmaktadır. Nedir bunlar diye baktığımızda; Milli mücadeleyi gerçekleştiren, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bir liderin ölüm yıldönümünde 10 Kasım"da açılım meselesini meclise getiriyorlar. Diğer taraftan PKK Elebaşısı Bebek Katili 15 Ağustos"ta yol haritasını veriyor. "Bu yol haritası Kürt Açılımının gerekçeleri olacak, neler yapılacağı ortaya çıkacak" diyor. Neden 15 Ağustos diye incelediğimizde ise, 15 Ağustosta Şemdinli ve Eruh baskınlarının yıldönümü olduğu ortaya çıkıyor. Diğer taraftan bakıyoruz dağdan PKK"lılar iniyor. İnme tarihine bakıyorsun 20 Ekim. 20 Ekim tarihini araştırdığımızda ise 12 tane askerimizin şehit edildiği ve 8 askerimizin ise PKK tarafından dağa kaçırıldığı Dağlıca baskınının yıldönümü. Adamlar dağdan iniyorlar. İnmekle kalmıyorlar. Habur Sınır kapısına Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış gelişmeler yaşanıyor. Gelen 34 tane teröristlerin bazıları ifadelerinde "Biz önderin emriyle barış elçisi olarak gönderildik. TCK"nın 221"nci maddesinde bulunan etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istemiyoruz" diyorlar. Yani pişmanlık duyarak teslim oldukları yok adamların” diyerek Demokratik Açılım"a karşı olduklarını belirtti.

MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, yaşanan sıkıntıların MHP"nin iktidar olduğu gün çözüleceğini ve Türk Milleti adına bunların hesabını soracaklarını söyledi.