Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalındaki ormanlık alanda arazi taraması sırasında terör örgütü PKK ile girilen silahlı çatışmada şehit olan 13 askerden 27 yaşındaki Piyade Komando Çavuş Ufuk Başarı’nın Konya’nın Doğanhisar İlçesi’ne bağlı Başköy Beldesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Programı bölümü 2’nci sınıf öğrencisi olan ve kaydını dondurup askere giden Başarı’nın terhisine 7 aykaldığı belirtildi.

 

ACI HABER GECE VERİLDİ
 
Akşehir Garnizon Komutanlığı’na bağlı askeri heyet, saat 01.00 sıralarında ambulans eşliğinde şehit çavuş Ufuk Başarı’nın baba evine giderek acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan 2’si kız 3 çocuk babası 62 yaşındaki çiftçi İsa Başarı, güçlükle ayakta durabilirken, eşi 57 yaşındaki Sıdıka Başarı sinir krizi geçirdi. Sıdıka Başarı, sağlık görevlilerinin müdahalesiyle sakinleştirildi.
 
OĞLUNUN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜNÜ TAHMİN ETMİŞ
 
Askeri heyeti yakınlarıyla birlikte evinin önünde karşılayan İsa Başarı, Diyarbakır’da 13 askerin şehit olduğunu duyduktan sonra oğlunun bulunduğu birliği bir kaç kez aradıklarını, fakat telefonu açan askerin oğlunun yemekte, duşta, kantinde olduğunu söyleyip oyalamak istediğini fark edince, oğlunun şehit düştüğünü tahmin edip evin önünde beklemeye başladıklarını söyledi.
 
ACILI BABADAN KOMUTANLARA SİTEM
 
 
Oğluyla telefonla bir gün önce konuştuklarını belirten İsa Başarı, şunları söyledi: " Benim tek mesajım komutanlara. Oğlumla bir gün önce telefonla konuştuğumda birliğine yeni geldiklerini karakola yapılan roketatarlı saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı, 15 teröristinde kameralarla tek tek sayılıp kayıt edildiğini söyledi. Ne yazık ki, bunun üzerine tüm askerleri davar sürer gibi kırdırmanın sebebi başındaki komutanlardır. Bunun sorumlusu komutanlardır."
 
Şehit Ufuk Başarı’nın 54 yaşındaki amcası Mevlüt Başarı da, 15 günde bir telefonla yeğeniyle görüştüklerini belirterek, "Diyarbakır’daki şehit olaylarını televizyondan öğrendik. Hemen telefonla Ufuk’un birliğini aradık. Ama oradakiler net bir cevap vermedi. Bizi sürekli, yemekte, kantinde, duşda diyerek oyaladı. Gece Akşehir’den gelen askeri heyet bize oğlumuzun şehit olduğunu söyledi. Vatan sağolsun. Denilecek başka birşey yok" dedi.
 
TERHİSİNE 7 AY KALDI
 
Terhisine 7 ay kalan Ufuk Başarı’nın beldede babasıyla birlikte çiftçilik yaptığı, imam hatip lisesi mezunu ve Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Programları Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi olduğu içinde boş zamanlarında beldede yapılan mevlitlere katıldığı, camilerde de namaz kıldırdığı belirtildi. Şehit Ufuk Başarı’nın bir sosyal paylaşım sitesinde ise ’Her ananın doğurduğu asker, her kızın sevdiği komando olamaz’ yazması dikkat çekti.
 
CENAZESİ HELİKOPTERLE MEMLEKETİNE GETİRİLECEK
 
Şehit Ufuk Başarı’nın cenazesinin Diyarbakır’da yapılacak askeri törenin ardından bugün uçakla Ankara’ya oradan da helikopterle Başköy Beldesi’ne getirileceği, dini ve askeri törenin ardından da toprağa verileceği belirtildi.