İzmir"de öldürülen, katil zanlısı Bodrum"da yakalanan bankacı Esra Yaşar"ın babası İsmet Yaşar, adaletin yerine bulacağından emin olduklarını belirterek, "Ancak olay sonrası emniyet mensupları beni ve ailemi çok incitti" dedi.


İzmir"in Balçova ilçesinde öldürülen banka memuru Esra Yaşar"ın cenazesi Adıyaman"da toprağa verildikten sonra taziyeleri kabul eden baba İsmet Yaşar ve aile fertleri, Esra Yaşar"ın öldürülmesinin "töre cinayeti" olarak yansıtılmaya çalışıldığını ancak kendilerinin olayın bir kapkaççı tarafından işlendiği kanaatinde olduklarını söylediklerini belirtti.

İsmet Yaşar, kızını böyle bir olayda kaybetmekten dolayı çok üzgün olduğunu ancak cinayet zanlısının yakalanmasına sevindiğini belirterek, şöyle konuştu.

"Yalnız bu olayda bizi üzen bazı olaylar yaşandı. Olaydan sonra acımızı düşünmeden bizleri apar topar emniyete getiren memurların bize olan davranışları ve tutumları beni kızımın ölümünden daha çok etkiledi. Emniyet mensupları beni ve ailemi çok incitti. Çünkü bizler olayın şoku ve acısını yaşarken onların davranışları ve ifademizin alındığı masanın yanındaki diğer masada bulunan memurların gülerek birbirleriyle şakalaşmasından çok rahatsız oldum.

Kızımın katili yakalandı. Bundan sonra adalet gereğini yapacak ve cezasını verecektir. Ama bizler yaşadığımız acıyla kalacağız ve kızımız geri gelmeyecek. Olan olmuştur, bundan sonra yapacağım bir şey kalmadı. Adalete güveniyorum. Buradan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a sesleniyorum. İzmir Balçova Emniyet Müdürlüğünde yaşadıklarımız ortada, bunların değiştirilmesini istiyorum. Onların psikolojileri bozulmuş."
VATAN