Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde Merkez Camii'nde Şehit onbaşı Aykut Delimehmetoğlu için düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı Ali Babacan, Ak Parti ve CHP'li vekillerin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel dışındaki kuvvet komutanları katıldı.
 
Namaza katılanlar arasında yer alan ve oğlu Hayati Bilgin'in askerdeyken 1995 yılında şehit olduğunu belirten Osman Bilgin, Delimehmetoğlu'nun naaşının bulunduğu tabuta sarılarak, ağladı.
 
Namazın ardından şehit Delimehmetoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Tabutun daha sonra nakledildiği cenaze aracının önlerinden geçişi sırasında Delimehmetoğlu'nun annesi Gülnur ve babası Beytullah asker selamı verdi. Gülnur ve Beytullah Delimehmetoğlu, asker selamının ardından oğulları Aykut Delimehmetoğlu'nu el sallayarak, son yolculuğuna uğurladı.
 
Top arabasının geçişi sırasında namaza katılan vatandaşlar, tekbir getirerek terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
 
Silvan’da teröristlerin kurşunlarıyla şehit düşen 13 askerden 8’i dün toprağa verildi. Türkiye’nin dört bir yanında Temmuz ayının bayıltan sıcağında ölümün soğuk acısı yürekleri dağladı
 
Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan 13 askerden 8’i dün hazin törenlerle toprağa verildi. Ankara Çubuk’ta toprağa verilen şehit Aykut Delimehmetoğlu için düzenlenen törene CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yanısıra Genelkurmay ve kuvvet komutanları tam kadro katıldı. 2 askeri şehit düşen Adana’da binlerce kişi Sabancı Camii’nde toplandı. Bir grup Başbakan Yardımcısı Ömer Çelik’e tepki gösterdi. Tekirdağ Şarköy’de toprağa verilen şehit Gökhan Kaplan’ın 300 kişilik köyündeki törende 10 bin kişi teröre lanet okudu. Gaziantip, Samsun ve Aydın’da da şehitler büyük kalabalıklar tarafından son yolculuklarına uğurlandı.
 
Asker tam kadro katıldı
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve çok sayıda milletvekili katıldığı Çubuk Merkez Camisi’ndeki törene asker tam kadro katıldı.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner cenazede saf tuttu.(Yılmaz ÇAMDALI/ANKAR)
 
Oğullarının arkasından el salladılar
 
Şehit Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu, memleketi Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Delimehmetoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Tabutun daha sonra nakledildiği cenaze aracının önlerinden geçişi sırasında Delimehmetoğlu’nun annesi Gülnur ve babası Beytullah asker selamı verdi. Acılı anne baba oğullarını el sallayarak, son yolculuğuna uğurladı.
 
‘Sana doyamadım oğlum hakkını helal et yavrum’
 
22 yaşında şehit düşen Emrah Eker, Giresun’da toprağa verildi. Elinde şehit oğlunun fotoğrafını tutan anne Medine Eker’i iki kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Anne Eker, “Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Oğlum son kez beni görmek için Allah seni izine gönderdi. Ben öleydim de sen ölmeyeydin. Oğlum sana doyamadım” diyerek ağıt yaktı.
 
300 nüfuslu köyün şehidini 10 bin kişi uğurladı
 
Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan, 10 bin kişinin katıldığı törenle Şarköy Yörgüç Köyü’nde toprağa verildi. Mezarlıkta anne Nevin son kez oğlunun tabutuna dokundu ve doya doya öptükten sonra, “Yavrum 20 senelik hakkını helal et. Benim sütüm de hakkım da helal olsun. Seni ağlamadan yollamadım. Hiç ağlamayacağım, bağıracağım. Gurur duyuyorum seninle” dedi. (Fırat KESKİNKILIÇ/TEKİRDAĞ)
 
‘Kalleşin kurşunuyla gidersem Rabbim hesap sormaz günahlarıma’
 
Şehit Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın için memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin ağabeyi Orhan Aydın, kardeşinin askerde komando seçilmesinden sonra yazdığı duygu yüklü şiirini okudu. Anne Ayşe Aydın, burada gözyaşlarını tutamayarak, “6 aylıkken yetim kaldın, 23 sene yeri geldi yemedin, yeri geldi yiyemedin. Diyarbakır dağlarına seni kurban ettim oğlum” diyerek ağıt yaktı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 4 bin kişi PKK aleyhine sloganlar attı. Cenaze Dedeler Köyü’nde toprağa verildi.(İlhan ÇETİN/ZONGULDAK)
 
Kardeş için yazdığı şiiri okudu
 
Bir kalleşin kurşunuyla gidersem Mevlaya
 
Rabbim hesap sormaz geçmiş günahlarıma
 
Alnım secde görmemiş olsa bile bu dünyada
 
Peygamberim bekler beni şehitler diyarında
 
8 bin kişi uğurladı
 
Şehit Necmettin Torun’un cenazesi memleketi olan Samsun’un Alaçam İlçesi’nde toprağa verildi. İlçe merkezinde yaklaşık 8 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, daha sonra Yoğunpelit Köyü’ne götürüldü. Anne Satu Torun oğlunun cenazesi götürülürken feryat edip ağladı. Fenalaşan şehit annesini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç sakinleştirmeye çalıştı. 
 
‘Artık benim 3 kızım asker’
 
20 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz’ın cenazesinde gözyaşı sel oldu. Asker üniforması giyen 3 kızıyla törene katılan anne İslim Kaz, “Bir tek oğlum vardı. Onu da şehit verdim. Artık benim askerim 3 kızım” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de cenaze namazı sırasında en önde saf tuttu.(Zeki GÜNAY-Metin İLİKSOY/NİZİP)
 
‘Toplumumuz, ikiye bölünmenin eşiğindedir”
 
DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ile TTB (Türk Tabipleri Birliği), Silvan’da 13 askerin şehit olduğu olay ve sonrasında yaşananlarla ilgili ortak bir açıklama yaptı. “Toplumumuz, ikiye bölenmenin eşiğindedir” uyarısı yapılan ve Türk-Kürt kardeşliğini temelden sarsabilecek olayların geliştiğine dikkat çekilen açıklamada “barış için çaba gösterilmesi” gerektiği belirtildi.
 
‘Bu son olsun’
 
Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım ile Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney’in cenazesi, memleketleri Adana’da son yolculuklarına uğurlandı. Sabancı Camii’ndeki törene Adana milletvekillerinin yanısıra 6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz şehit yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Aşırı sıcaktan bayılanlar olunca sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit Mustafa Güney’in annesi Dudu Güney ise, fenalaşınca tören alanına sedye ile getirildi. Şehit annesi Yıldız Yıldırım, “Hükümet bunu duysun, bu son olsun. Acımız son bulsun” dedi.
 
Hamile eşin büyük acısı
 
Şehit Mustafa Güney’in eşi 8 aylık hamile Merve Güney törene yakınlarının kollarında geldi. (Şahin ÖZER/ADANA)
 
Bakan Çelik’e tepki
 
Tören alanına Vali İlhan Atış ile birlikte gelen Ömer Çelik, bir grup tarafından yuhalandı. ’Kahrolsun PKK’ sloganları atan grup, ’Şehide kelle mi demeye geldin?’ diyerek Ömer Çelik’e tepki gösterdi. Çelik’in sessiz kalması üzerine tepkinin dozunu artıranlar, “Anamız ağladı, ne yüzle geliyorsunuz?” diye bağırdı. (vatan)