Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kayıtdışılığın ve toplanan vergilerin nereye harcandığının hesabının sorulamamasının çok önemli sorun olduğunu belirterek, ''Kaynaklar harcanırken hesap soramıyorsunuz, böyle demokrasi olmaz. Acilen vergi reformuna ihtiyaç var'' dedi. 
     Hisarcıklıoğlu, Aydın'ın Didim ilçesinde Ticaret Odası Salonu'nda düzenlenen Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nin açılış töreni ile vergi ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güçlü, kaliteli bir ekonomiye sahip olmak istiyorsa, mutlaka kayıtdışı sorununu çözmesi gerektiğini belirtti. 
     Demokrasinin özünün vatandaşın yükümlülüklerini tam yerine getirmesi ve hesap sorabilmesinden geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ''kaliteli demokrasiyi'' yakalayabilmesi için mutlaka vergi reformuna ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 
     Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: 
     ''Verdiğin verginin hesabını soramazsan demokrasi olmaz. Demokrasi, sade vatandaşlar için de şart. Türkiye Cumhuriyeti'nde en fazla kayıtdışıya karşı olan benimdir. Kaynaklar harcanırken hesap soramıyorsunuz, böyle demokrasi olmaz. Acilen vergi reformuna ihtiyaç var. Vergideki yapısal reformun önümüzdeki dönemde yapılması gerekiyor. Burada sistem bozuk. Düzelirse, vergiyi tam verirseniz, hesap verebilir konuma geliriz. Bunu yapabilirsek kaliteli demokrasiyi yakalarız.'' 
     Türkiye'nin, dünyanın 16. büyük ekonomisi noktasında olduğuna, 2010 yılında dünyada en hızlı büyüyen ilk 5 ekonomi içinde yer aldığına da işaret eden Hisarcıklıoğlu, ''Bir hedefimiz var. 12 yıl sonra ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına sokmak, en zenginler arasına girmek'' dedi. 
     
     -KALKINMA İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI- 
     
     Hisarcıklıoğlu, şehirlerin kalkınması için de tüm kesimlerin birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi. 
     İleriye gitmiş şehirlere bakıldığında, bu başarının arkasında vali, belediye başkanı, milletvekilleri, oda ve borsa başkanlarının birlikteliğinin yattığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'in buna en iyi örnek olduğunu dile getirdi. 
     Hisarcıklıoğlu, Didim'in Türkiye'deki 5 turizm merkezinden biri olduğunu ve yerel aktörlerin birlik içinde hareket etmeleri halinde çok daha ileri noktalara ulaşabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu: 
     ''30 yıl önce Türkiye'ye 300 bin turist gelirken şimdi 30 milyon turist geliyor. Türkiye, dünyada turizm destinasyonu içerisinde dünyada 7. sırada. Ekonomik krizde bile Türkiye'nin turist sayısı düşmedi. Ortak akılla üretip yatırımcıyı getirelim. Ama birlik olalım, birbirimizin ayağına çelme takmayalım. Başarı istiyorsak, kazanç istiyorsak birbirimizi seveceğiz. Didim'in zenginliği, Türkiye'nin zenginliğidir.'' 
     Törende, konuşmaların ardından Didim'de en çok vergi ödeyen kişi ve kuruluşlara plaketleri verildi.