OSMANİYE'de göğüs ağrısı şikayetiyle Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giden 29 yaşındaki Mehmet Demez, kendisi ile ilgilenilmediğini iddia ettiği hemşire 27 yaşındaki Serap Kırıktaş'ı yumruklayıp burnunu kırdı.

Dün gece rahatsızlanan Mehmet Demez, 250 Yataklı Osmaniye Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde bekletilip kendisi ilgilenilmediği iddiası ile 5 yıllık hemşire Serap Kırıktaş'ın üzerine yürüdü. Yumruk attığı hemşire kanlar içerisinde kaldı. Bu arada yakınları da diğer görevliler ile tartıştı ve bu sırada sağlık memuru 28 yaşındaki Mehmet Ağca Gürsoy da tartaklandı.

Olaya el koyan jandarmaya iki sağlık görevlisi şikayetçi oldu. Sağlık memuru Mehmet Ağca Gürsoy ayakta tedavi edildi, hemşire Serap Kırıktaş'ın ameliyatına karar verildi.

Hemşire yumruklayan hasta Adana Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilirken, jandarma da olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Türk Sağlık Sen Osmaniye Şube Başkanı Ömer Kuyulu, sağlık görevlilerinin bu tür saldırı olayları ile sık sık karşılaştıklarını, gerekli kanuni düzenlemeler yapılmadığı sürece devamının geleceğirden kuşkulandıklarını söyledi. Kuyulu, şöyle dedi:

"Vatandaşlarımız bizleri sağlık hizmetleri verenler olarak görmeleri lazım. Kendileri için burada varız. Bizler kendilerinin annesi babası ağabeyleriyiz. Göğüs ağrısı şüphesi ile acil servisimize gelen bir hastamız bir hemşire arkadaşımızı darp etmiştir. Yakınları da sağlık memuru arkadaşımızı darp etti. Bu çok hoş bir şey değil. Eğer ki verilen hizmeti beğenmiyorlarsa bir üst makama yazılı veya sözlü olarak herhangi bir başvuruda bulunulduğu takdirde kesinlikle dikkate alınılır. Bizler de eksiklerimizi görmüş ve kendimizi düzeltmiş oluruz. Sağlık çalışanının yanlışı var ise dövülerek hakaret edilerek düzeltme şansımız olamaz. Kaba kuvvetle bir yere varılmaz. Biz bu olayı şiddetle kınıyoruz."


Vatan