Zanlılar sağlık raporu için hastaneye getirildikleri sırada kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tekmelerle saldırdı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 20'ye yakın kişi gözaltına alındı. İfadesine başvurulan 50 kişi de savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Emniyette sorgulanan zanlılar dün akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Bir minibüsle hastaneye getirilen zanlılar, kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına tekme attı. Polisin güçlükle zapt edebildiği zanlılar acil servise alınırken hastanenin güvenlik görevlileri basın mensuplarını engellemeye çalıştı. Acil servis kapısı önünde duran gazetecileri engelleyerek ittiren güvenlikçiler kameramanlara saldırdı. Gazeteciler ile güvenlikçiler arasında çıkan arbede takviye olarak gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle önlendi.

Arbede sırasında bir güvenlikçi jopla İhlas Haber Ajansı Muhabiri Recai Yüksel'in kamerasına vurarak hasar verdi. Güvenlikçilerin saldırısına uğrayan Recai Yüksel, baygınlık geçirdi. Hem zanlıların hem de güvenlikçilerin saldırısına uğrayan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Salih Hamurcu da bacaklarına aldığı darbeler neticesi yaralandı.
Yaşanan gerginliğin ardından baygınlık geçiren arkadaşlarını görmek isteyen gazeteciler, güvenlik görevlileri tarafından acil servisten zorla dışarı atıldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar tekrar minibüse bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polis, gerginlik yaşanmaması için bu kez minibüsü acil serivsin girişine kadar yanaştırdı. Zanlılar minibüse binişleri sırasında gazetecilere küfürler yağdırdı.

GAZETECİLERE SALDIRIYA TEPKİ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ile Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel saldırıyı kınadı. Matur yaptığı yazılı açıklamada; "Arkadaşlarımıza yapılan bu saldırının sorumluları bulununcaya kadar olayların takipçisi olacağız" dedi.
Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel ise "Hiçbir şey bu kadar basit olamaz. Özel güvenlikçilerin TV kameraları önünde arkadaşlarımızı dövmelerini kabul edemeyiz" diye konuştu.
Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını bildirdi.

SABAH