CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in “Acaba Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye'ye bu manada sahip çıkıyor?” sözlerine tepki göstererek “İsrail’i, İran’dan korumak için füze kalkanı kurduranlar acaba bunu gizli inanç ortaklıkları için mi yapıyorlar?” dedi.
 
 
"ÇELİK: KILIÇDAROĞLU ACABA MEZHEP YAKINLIĞI MI DUYUYOR?" haberi için tıklayın
 
İnce, yazılı bir açıklama yaparak AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in “CHP, Türkiye’nin Baas partisidir” ve “Acaba Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye'ye bu manada sahip çıkıyor?”sözlerine yanıt verdi. “AKP’liler İsrail’in örtülü taşeronu, gizli avukatı oldukları ortaya çıkınca suçluluk telaşına kapıldılar. Daha düne kadar arkadaşım, dostum dedikleri Arap liderleri bir bir batılı emperyalistlerin kucağına teslim ederek kime hizmet ettiklerini gösterdiler” diyen İnce, “İsrail’i, İran’dan korumak için füze kalkanı kurduranlar, Cenevre’deki olumlu raporu yeni bir heyet kurdurup olumsuza döndürenler, Gazze ablukasını meşrulaştıranlar utanmadan sıkılmadan CHP’ye çamur atıyorlar. Ve bu çamuru AKP’nin borazanına attırıyorlar” dedi.
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik’i kendisi ve ailesi ile ilgili yolsuzluk iddialarına yanıt vermeye çağıran İnce, şöyle devam etti: 
 
 
“İsrail’le gizli anlaşmalar yapanlar, Yahudi cesaret ödülü alanlar, Ofer’le iş tutanlar, artık suçüstü yakalanmışlardır. Para sözkonusu olunca inanç konusunda hiçbir sınır tanımayanların, siyaset mühendisliği yaparak mezhepleri, inançları ortaya koymaları manidardır. İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor. İsrail’i, İran’dan korumak için füze kalkanı kurduranlar acaba bunu gizli inanç ortaklıkları için mi yapıyorlar?”
 
“SAYIN ÇELİK BAAS PARTİSİ ARIYORSA GENEL MERKEZİNE BAKSIN”
AKP’li Çelik’in “CHP Türkiye’nin Baas partisidir” sözlerine de tepki gösteren İnce, “Sayın Hüseyin Çelik, Türkiye’nin Baas partisini arıyorsa basın toplantısını yaptığı genel merkezin üstündeki isme baksın. Görecektir ki Türkiye’nin Baas partisi, AKP’dir. Daha bir yıl öncesine kadar Suriye ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapmayı planlayan AKP, bugün ne oldu da bu noktaya geldi. Başbakan Erdoğan, Suriye ziyaretinde, Suriye Devlet Başkanı Esad için ‘kardeşim’ diye hitap ederken bugün ne oldu da bu kardeşlik bozuldu? AKP yönetimi kimden aldığı talimat ile bu kardeşliği bozdu? Asıl yanıt verilmesi gereken soru da budur” görüşüne yer verdi.
 
“KURAN’I KERİM’İ MIZRAĞA TAKANLARLA FARKINIZ KALMIYOR”
CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz da yaptığı yazılı açıklamada AKP’li Çelik’in açıklamalarını utançla izlediğini belirterek “Suriye'deki Baas Rejimini CHP’yle özdeşleştirme çabası en hafif tabiri ile ayrımcılıktır. Suriye devletini yönetenlerin mezhepsel kimliği ile partimizi ilişkilendirenlere şunu sormalı; AKP Hükümeti Filistin siyasetini Halit Meşal’le birlikte inançsal kimlik üzerinden mi belirlemektedir? Arap coğrafyasında ilişkilerinizi inançsal kimlikler üzerinden mi belirlemektesiniz?” diye sordu.
 
 

Akkiraz, “Her sıkıştığınızda sığındığınız ana liman inançsal ötekileştirmedir. Kur’an-ı Kerim’i mızrağa takanlarla bir farkınız kalmıyor bu zamanlarda. Dün seçimde yarattığınız din sömürüsünü bugün dış politikanıza da taşımanız yarattığınız korku imparatorluğunu küreselleştirme çabasından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı. (ANKA)CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz da Çelik’in açıklamalarını utançla izlediğini belirtti.