Didim Kaymakamı Ali Katırcı, AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk"ün kendisine yönelik söylediği sözlerle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Kaymakam Katırcı, “Belediye Başkanımızın göreve iadesi sürecinde benim ağzımdan çıkmayan sözler bir gazetede yayınlanmış ve ilçe başkanımız da söylemediğim sözler için değerlendirmeler yapmış. Kendisini aradım ve durumu ilettim. Daha sonra kendisi üzüntüsünü dile getirdi. Yanlış anlaşılmalara neden olabilecek açıklamalara dikkat etmeliyiz, kurumlar yıpratılmamalıdır” dedi.
İlçe Kaymakamı Ali Katırcı basın mensuplarına yaptığı açıklamada AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk"ün kendisiyle ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi. Kaymakam Katırcı ağzından çıkmayan cümlelerin yerel gazetede yayınlandığını ve yanlış anlaşılmaların ardından hakkında yapılan eleştirilerden dolay üzüntü duyduğunu belirterek “Belediye Başkanımızın görevden alınması ve ondan sonra göreve iade edilmesi sürecinde biz tebliğ ettik. Görevde alınma sürecinde de göreve iade sürecinde de basını çağırmadık; sadece göreve tebliğ esnasında muhabir olduğunu söyleyen arkadaşımız 1 kare fotoğraf alabilir miyiz dedi; Biz de basına nezaketen fotoğraf çektirdik. Bununla ilgili daha sonra haber çıktı. Bu haber verme işi de önceden ayarlanmış bir şey değil. Görevden alınırken gizli, göreve iade edilirken basına haber verildi diye bir şey söz konusu değil. Bu haber de benim ağzımdan çıkmayan bir söz yazılmış. Ben sadece Belediye Başkanımıza dedim ki “Başkanım 4-5 ay dinlendiniz bundan sonra daha çok çalışmamız gerekir” dedim. Bana ait olmayan sözlerden sonra AK Parti İlçe Başkanı açıklama yapmış. Ben bu açıklamaları üzüntüyle karşıladım ve bunu da kendisine ilettim. Üzüntümü dile getirdim. Özellikle son cümlesi beni çok üzdü, durum kendisiyle görüşüp anlattım. İlçe Başkanı da üzüntüsünü dile getirdi” dedi.
“ KURUMLARI YIPRATMAMALIYIZ.”
Kaymakam Katırcı yanlış anlaşılmalara neden olabilecek durum ve açıklamalardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben yerel basında tekzip ya da mahkeme yoluna gitme taraftarı değilim aksine yerel basını çok önemsiyorum. Yanlış anlaşılmalara neden olabilecek durumlardan kaçınmalıyız. Burada ilçe başkanı maksadını aşan sözler sarf etmiş. Burada şunu söylemek isterim Belediye Başkanımızla ilgili durumların ilkinde de ikincisinde de biz basını çağırmadık, ikincisin de izin istedi verdik, diğer durumda benim ağzımdan çıkmayan sözler de yazılmış, bunu da İlçe Başkanına ilettim. Bu tür konularda Siyasi partiler, dernekler bir açıklama yapacaksa bizlerden bilgi almalarını doğru olacağını düşünüyorum. Bu kurumlar kalıcı, bizler gelip geçiciyiz. Kurumları yıpratmamalıyız. Hak etmediğim bir eleştiri aldım.”dedi.
“ATAMA İSTEDİĞİM SÖZ KONUSU DEĞİL”
İlçe Kaymakamı Ali Katırcı Didim"den atama istediğine yönelik olarak ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu da söylerken “2011 yılında Didim"de 5. yılımı dolduracağım. Bu tür ilçelerde de Kaymakamlık süresi maksimum 5 yıldır. Bizim şu an görevde 8-10 ayımız var ve çalışıyoruz. Didim"i seviyoruz, burada mutluyuz. Atama ya da ayrılma istediğim gibi bir durum söz konusu değil. Özel şartlar gereği Bakanlığımızla yazışma yaparsak belki 1 yıl gibi kalma durumumuz olabilir ama bu durum olma olasılığı yüzde 5-10 düzeyinde, şu an görevimizin başındayız ve çalışıyoruz” dedi.