Hozat Garajı'ndaki parti binası önünde bir araya gelen DTP'li grup adına açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Mehmet Kılıçtepe, daha önce PTT Meydanı'na kadar yürüyüp orada açıklama yapmak istediklerini, ancak emniyet güçlerinin önerisi üzerine parti binası önünde açıklama yapacaklarını söyledi.

Kılıçtepe açıklama yaptığı sırada bölgeye gelen karşıt düşünceli bir grup DTP'lilere tepki gösterdi. Polis tarafından çevrilen grup Türk Bayrağı açtı, sloganlar attı. Polisin çemberinden kurtulan birkaç kişi DTP'li gruba saldırdı. Bu sırada taraflar arasında kısa süreli kavga çıktı, arbede ve yumruklaşmalar yaşandı. Kavga polisin müdahalesiyle sona erdi.

Protestocu grup olay yerinden polislerce uzaklaştırılırken, DTP'liler de polisin talebi üzerine açıklama yapmayı durdurarak parti binasına girdi.

Olay yerinden uzaklaştırılan gruptan bir aç kişi ise daha sonra tekrar Hozat Garajı'na doğru koşmaya başladı. Bu kişiler garaj yakınlarında emniyet tedbiri alan polis tarafından müdahale edilerek durduruldu.

Kısa sürede çoğalan ve sloganlar atan protestocu grup, İzzetpaşa Camisi önünden Gazi Caddesi boyunca Öğretmen Evi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup, Öğretmenevi önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sonra dağıldı./akşam