Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran hayranları, Livaneli’nin klasikleşen şarkılarıyla coştu
 
Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, önceki akşam tarihi günlerinden birini yaşadı. 40’ıncı Sanat Yılı’nı kutlayan Zülfü Livaneli, 7’den 70’e milyonların dilinden yıllardır düşmeyen eserleriyle Açıkahava’yı salladı. İşte muhteşem konserden notlar:
 
Livaneli konsere çıktığında kalabalığa şaşırarak Aşağıda Beşiktaş’ın maçı var, yukarıda ise tüm mağazalar gece yarısına kadar açık, herkes Nişantaşı’nda. Televizyonda ise Fatmagül var, sizin ne işiniz var burada” diyerek espri yaptı.
 
Sanatçı “Asya Afrika” şarkısını söylemeden önce de “Bu şarkı Somali için!” dedi. Livaneli ikinci yarıyı ise ‘Leyla’nın Evi’ isimli tiyatro oyunu ile açtı. Ayça Varlıer sahnede tiyatral bir oyun ortaya koyarken bir de hiphop parça seslendirdi. Livaneli daha sonra sahneye çıkarak ‘Bu benim yazdığım ilk ve son hiphop şarkısıdır’ dedi.
 
Müjdat Gezen, konser sırasında Livaneli’nin daveti üzerine sahneye çıktı. Livaneli, “Müjdat geçen gün bana söylediklerini anlat diyeceğim ama burada konuşursan ikimiz de kodesi boylarız. En iyisi sen fazla konuşma” deyince herkes kahkahaya boğuldu.
 
Gecenin en büyük sürprizi ise Yavuz Bingöl ’ün sahneye çıkıp, Kubat ve Zülfü Livaneli ile birlikte “Leylim Ley”, “Sevda Değil”, “Duvarlar” isimli parçaları söylemesiydi.
 
Livaneli finalde ise genç bir çifti sahneye aldı. Herkes çiftin kim olduğunu merak ederken, genç adam sevgilisinin önünde diz çökerek evlenme teklif etti ve ‘evet’ cevabını aldı. Olaya açıklık getiren Livaneli “Genç kardeşim bana niyetini isteğini ve söyledi ben de sahneye alarak herkesin şahit olmasını istedim” dedi.
 
Zülfü Livaneli ’nin 3 saat süren muhteşem konserine gelenler arasında Cem Davran, Metin Uca, Nebil Özgentürk ve eski CHP Milletvekili Araştırmacı Bülent Tanla da vardı. Livaneli, istek üzerine bis yaparak hayranlarıyla tekrar buluştu
 
vatan