Çok değil 4 gün önce iki takım ligde karşı karşıya gelmiş, buzlu zemin, kırmızı kart ve kural hatası tartışmalarının içinde gülen taraf Sivasspor olmuştu. Bu kez arenanın adı lig değil kupaydı. Üstelik saha da çağdışı değildi. Yani bahane de yoktu.
Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinin ilk ayağında Galatasaray ile Sivasspor kozlarını Ali Sami Yen"de paylaşırken her ne kadar uzatmada yediği golle beraberliğe razı olsa da sevinen taraf Yiğidolar oldu. Kırmızı-beyazlılar bu sonuçla ikinci maç öncesi büyük avantaj yakaladı.
Skibbe"nin sahaya sürdüğü kadrodan çok sahadaki diziliş izleyenleri şaşırtı. Ayhan uzun yıllar sonra ilk kez "10" numara pozisyonunda oynarken, genel sistem 4-2-3-1"di. Özellikle ilk bölümde beklentilerin üzerinde bir performans ortaya koydu sarı-kırmızılılar. Sadece savunmayı düşünen takıma karşı birçok kez gol girişimde bulundular. Ancak tribünlerdeki gerilimden de etkilenmediler değil.

Kamanan göz doldurdu
Sürekli hakemle oynamaları, rakibin sertliğine karşı çaresiz kalmaları performanslarını olumsuz etkiledi. İkinci yarıya Bülent Uygun klasik değişiklikleriyle başladı. Balili de her zamanki gibi görevini yaptı ve yine karşılaşmaya damgasını vuran isim oldu. Yeni transfer de Kamanan da futboluyla göz doldurdu.
10. dakikada Baros ceza alanı dışından iyi hareketlendi, ama topu ayağından açtı.
25"te Ayhan-Baros organizasyonunda topla son buluşan isim Arda oldu. Bu futbolcunun vuruşu etkili değildi. 2 dakika sonra da Aydın"ın nefis pasına Ayhan hareketlendi. Tecrübeli futbolcu, ayağının içiyle topu dışarı gönderdi.
31"de de Sabri"nin kestiği ortaya Meira iyi yükseldi, ama aynı kalitede vuramadı. 34"te karambolde topu önünde bulan Ayhan güzel bir yarım vole denedi. Ama top az farkla auta gitti.

Meira"nın altın kafası!
İkinci yarıya başlarken Tum-Balili ve Mohammed-Onur değişiklikleri Yiğidoların, gol için yükleneceğinin işaretiydi. Öyle de oldu.
58"de Aydın, İbrahim"den sıyrılıp kaleyi düşündü, ama vuruşu üstten auta gitti. 61. dakikada Sezer"in ara pasına iyi hareketlenen Balili boş pozisyondaki Mehmet"i gördü. Golcü futbolcunun kaleye gönderdiği top Meira"nın kafasından döndü.
72. dakikada Barış sağ çaprazdan Petkoviç"le karşı karşıya kalırken savunmaya takıldı. Dakikalar 74"ü gösterirken Sivas"ın şok golü geldi. Kamanan"ın soldan içeri gönderdiği topa iyi hareketlenen Balili, konuk takımı öne geçirdi.
Bu gol Sami Yen"de soğuk duş etkisi yaratırken uzatmanın ikinci dakikasında Ayhan umutların sürmesini sağlayan isim oldu.

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı
BALİLİ
Dört gün önce Sivas"ta oynan lig maçında ikinci yarıda oyuna girip karşılaşmaya damgasını vuran isim olan Balili dün akşam da sahnedeydi. İsrailli futbolcu, fırsatçılığını konuşturarak attığı golle takımına rövanş öncesi büyük avantaj sağlarken tribünlerin tepkisine karşı sessiz kalması da alkış aldı.

Kırılma Noktası
BARIŞ"IN HATASI
Karşılaşmanın kırılma anı Galatasaraylı Barış Özbek"in kaçırdığı net pozisyondu. Maçın 72. dakikasında Arda"nın ara pasında bir anda kaleci Petkoviç"le karşı karşıya kalan genç futbolcu, tecrübesizliğine yenik düşerek topu rakip savunmaya çarptırınca önemli bir pozisyonu harcamış oldu.

Maçın Hakemi
Otorite zafiyeti
Ligde oynanan tartışmalı maçın gerginliği altında başlayan müsabakada Hüseyin Göçek otoritesini kurmakta zorlandı. Bilhassa ilk yarıda oyuncular aşırı gergindi, hakemin ve yardımcı hakemlerin verdikleri her karara itiraz ettiler.
Hüseyin Göçek faul kararlarında standartı sağlayamadı ancak kartlarını yerinde ve zamanında kullandı. İkinci devrenin başında ceza alanı çizgisindeki Barış - Abdurrahman Dereli mücadelesindeki devam kararı doğruydu. Ceza alanı içinde Baros, Bilica mücadelesini devam ettirmesi de yerindeydi. Baros"a aşırı itirazı sonrası rakibine kart gösterme isteğinde bulunan el işaretini yapmasına rağmen kart çıkaramadı.
Galatasaray"ın uzatma dakikalarında Ayhan"la bulduğu gol çok kritikti. Uzatmanın sonunda Petkoviç"e gösterdiği kart çok gereksizdi, atış sonrası maçı bitirdi.
Sonuca tesir edecek hata yapmamasına rağmen Hüseyin Göçek maç boyu oyunun kontrolünü sağlayamayarak otorite zafiyeti gösterdi.

Maçtan Notlar
"Ümit pankartı"
Galatasaraylı taraftarlar maçta stadı tamamen doldurmazken tribünlerde yaklaşık 15 bin kişi yer aldı. Sarı-kırmızılılar maçtan önce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan"ı istifaya çağırdılar. Taraftarlar, “İstifa, istifa, Oğuz Sarvan istifa” diye tempo tutarlarken, kapalı tribünde ise Sivas"ta oynanan lig maçının yardımcı hakemi Erdinç Sezertam için, “Sana Ümit hariç herkes küfür etti” yazılı pankart açtılar.

Aykut kalede
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, 4 gün önce oynanan lig müsabakasından farklı olarak üç isme 11"de şans verdi. Sanctis"in yerine kalede Aykut"u görevlendiren Alman hoca, Meira"yı, Emre Aşık"la birlikte savunma hattında oynattı. Cezalı Ümit Karan"ın yerine de Aydın forma giydi.

Savunma verdi
Sivasspor"la oynanan lig maçından sonra yan hakem Erdinç Sezertam için “art niyetli” diyen Galatasaraylı yönetici Haldun Üstünel, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu"na savunma verdi. Sözleri nedeniyle önceki gün PFDK"ya sevkedilen Üstünel, savunmasını maçtan önce PFDK"ya gönderdi.

Kimse yenemedi!
Sivasspor bu sezon resmi maçlarda dört büyüklere hiç mağlup olmadı. Dev rakipleriyle 5 maç yapan kırmızı-beyazlı takım; 2 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Ligde kendi evinde Galatasaray ve Fenerbahçe"yi mağlup eden, deplasmanda Trabzonspor ve Beşiktaş"la berabere kalan Yiğidolar dün kupada Cim-Bom ile de yenişemedi.


MİLLİYET