Kilis'te 17 yaşındaki genç yakalamak istediği dananın saldırısı sonucu ağır yaralanırken, 19 kişi de kurban keserken veya et doğrarken çeşitli yerlerinden yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Musabeyli ilçesine bağlı Güneğer köyünde Mücahit Polat'ın kesmek için ahırdan çıkardığı dana elinden kurtularak kaçtı. Dananın kaçtığını gören İbrahim Polat (17), mezarlığa doğru kaçan dananın peşine düştü. Dananın boynuzları ile vurması sonucu düşerken başını mezarlığın istinat duvarına çarpan genç ağır yaralandı. Ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Polat, yapılan ilk müdahalenin ardından Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Gencin sağlık durumunun ciddiyetini
koruduğu bildirildi.

Öte yandan kentte kurban keserken veya et doğrarken ellerinin çeşitli yerlerinden yaralanan 19 kişi de, Kilis Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, kurban bayramının ilk günü acemi kasaplar yaralanarak hastanelik oldu.

Şanlıurfa'da kesecekleri dananın gazabına uğrayan bir kişi de hastanelik oldu. Yaralılardan bazıları, ayakta tedavileri yapıldıktan sonra evlerine gönderilirken bazıları genel cerrahi ve ortopedi servislerinde müşahade altına alındı. Ayak ve parmak kısımlarından kesik yarası alan acemi kasaplar tedavi altına alındı.

ANKARA

Başkent'te, kurban kesimi sırasında yaralanan acemi kasaplar tedavi için hastanelere koştu.

Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi sabah saatlerinden itibaren acemi kasaplarla doldu. Özellikle büyükbaş hayvanların kesimi sırasında zorlanan ve yanlışlıkla kendini yaralayan kasaplar, tedavi için hastaneye geldi. Kurban kesimi sırasında 800 kiloluk bir boğa, can havliyle iki kişiyi tekmeledi. Tekme darbeleriyle kanlar içinde kalan iki vatandaş yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Azgın boğanın hışmından kurtulamayan biri kadın iki kişi ağır yaralanırken 1 kişi de hafif yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

DÜZCE

Düzce'de, kurban keserken yaralanan acemi kasaplar acil servislere akın etti.

Düzce'de, bayram namazı sonrası kurban kesmeye giden kasaplardan 93'ü, kurban yerine kendilerini kesti. Acemi kasaplar, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı. Baldırında derin kesik olan bir kurbanlığın çarptığı kadının ameliyata alındığı öğrenildi.

ERZURUM

Erzurum'un Oltu ilçesinde bayram namazı sonrası kurbanlarını kesmeye çalışırken el ve ayaklarından yaralanan 18 kişi, hastaneye başvurdu.

Oltu'da kurbanlıkları keserken yaralanan 18 kişi, Oltu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Acemi kasaplar arasında eski milli güreşçi Özkan Turan da vardı. Kendisine ait kurbanı kestiği sırada kolundan yaralanan Turan'ın Oltu Devlet Hastanesi'nde koluna dikiş atıldı. Daha önce de kurban kestiğini söyleyen milli güreşçi, bir anlık dalgınlık sonucu kolundan yaralandığını söyledi.

Ayağından yaralanan Erdal Demir ise, kurbanını keserken bir anlık dalgınlık sonucu bıçağın ayağına geldiğini ve yaralandığını söyledi. Oltu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne öğle saatlerine kadar 18 kişinin müracaat ettiği öğrenildi.

SAMSUN

Samsun'da kurban keserken kendilerini yaralayan acemi kasaplar hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Samsun'da kurban keserken el ve ayak bölgeleri ile kafa ve kollarından kendilerini keserek yaralayan acemi kasaplar, sabahın erken saatlerinden itibaren hastanelerin acil servisine akın ettiler. Bazı vatandaşlar ise kurbanlık hayvanın sıkıştırıp sürüklemesi ve boynuz darbeleri sonucu yaralanarak hastanelik oldular. Kurbanını keserken yaralanan ve acile başvuran vatandaşlar ayakta tedavi edildi. 18 yıllık kasap Orhan Kütür, vatandaşların kurbanlarını sertifikalı kasaplara kestirmeleri konusunda uyararak," Acemi kasaplar hem kendilerine ve etrafındakilere zarar verdikleri gibi, hem de derinin yanlış yüzülerek zarar görmesine sebep oluyorlar" dedi.

 


www.ihlassondakika.com
Bu Haberle İlgili Twitter'da Ne Konuşuluyor?

mynetgaleri Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da çok sayıda acemi kasap kendini yaraladı, çok sayıda kurban kaçtı,... fb.me/1fAOKFqc8
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite

Rochus12345 Kesilen kurban sayısı ile kurbanı kesersek bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
about 1 minute ago · reply · retweet · favorite

samsunizade Kasap kurban keserken öldü! bit.ly/ujLgvh
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite

FaTiHaKsUu RT @birolguven: Kesilen kurban sayısı ile kurbanı keserken bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
31 seconds ago · reply · retweet · favorite

hurremerdogan Seneye bende kurban kesme işine gireyim diyorum ama televizyonlara acemi kasap diye çıkmak istemiyorum.
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets

exclipit RT @birolguven: Kesilen kurban sayısı ile kurbanı keserken bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
about 1 minute ago · reply · retweet · favorite

MagazinHaberlr Kasap kurban keserken öldü: Çorum'da kurban kesim yerindeki raylı askının yıkılmasıyla… goo.gl/fb/GxAzz
2 hours ago · reply · retweet · favorite

SelayGny RT @birolguven: Kesilen kurban sayısı ile kurbanı keserken bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
32 seconds ago · reply · retweet · favorite

EmirDuygan bayramda seyranda birbirini çükmeye çalışan bi milletiz.Once çoban kurban satana,kurban satan alana,kasap alana filan.Mis
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets

emrecirik Aksama doğru kurban yerine kendini kesen acemi kasap haberleri ajansa düşmeye baslar :)
2 hours ago · reply · retweet · favorite

ramboist Kesilen kurban sayısı ile orasını burasını kesen kasap sayısı ayniymis
about 1 minute ago · reply · retweet · favorite

seyhunozkara Az önce gördüğüm ilan : "25 Yıllık kasap tarafından itina ile yerinde kurban kesimi yapılır. 053.."
2 hours ago · reply · retweet · favorite

hyboria RT @birolguven: Kesilen kurban sayısı ile kurbanı kesersek bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
22 seconds ago · reply · retweet · favorite

AvukatGazeteniz Acemi kasaplar hastaneye koştu: Denizli'de kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan yaklaşık 90 acemi kasap... bit.ly/uSnwRB
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets

gelenkutusu Kasap kurban keserken öldü: Çorum'da kurban kesim yerindeki raylı askının yıkılmasıyla… goo.gl/fb/dFZj0
2 hours ago · reply · retweet · favorite

_OnurYigit_ “@FENERBAHmEt: Kurban keserken hayvanın altında kalıp ölen kasap sadece bizde olur :( SARBİ geldi aklıma birden nedense?” RT
2 hours ago · reply · retweet · favorite

birolguven Kesilen kurban sayısı ile kurbanı keserken bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
38 seconds ago · reply · retweet · favorite

trthabercom Bayramda İnanılmaz Kaza: Çorumda kurban kazası yaşandı. Bir kasap, raylı sistemin çökmesi sonucu, kestiği büyük... bit.ly/sSpa0j
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets

FENERBAHmEt Kurban keserken hayvanın altında kalıp ölen kasap sadece bizde olur :( SARBİ geldi aklıma birden nedense?
2 hours ago · reply · retweet · favorite

birnur_kayir RT @birolguven: Kesilen kurban sayısı ile kurbanı kesersek bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
51 seconds ago · reply · retweet · favorite

RT_Ustadi RT @Tafimierto: Kurban bayramında kaçan danaları yakalamaya çalışan kasap'ın, Matador havalarına girmesi kadar doğal bişey olamaz.
23 seconds ago · reply · retweet · favorite

Kanaldhaberint Boğa üstüne düştü: Kurban kesim yerindeki raylı sistem koptu, kasap öldü... bit.ly/tCdJZp
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet

enduljans Nefret ediyorum kurban bayramından beklememiş kan kokan taze et yiyemiyorum. Neyse ki bizde bir küçük tencere de kasap eti kavurması yapılır
2 hours ago · reply · retweet · favorite

ruhospuculuk RT @birolguven: Kesilen kurban sayısı ile kurbanı kesersek bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
49 seconds ago · reply · retweet · favorite

srhtakdgn RT @birolguven: Kesilen kurban sayısı ile kurbanı kesersek bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
21 seconds ago · reply · retweet · favorite

julyet57 Kurban eti parcalamaya bayiliyorum,yanlis meslek mi sectim acaba,kasap mi olmaliydim?
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite


3 new tweets

hilmitosun bu bayramin degismez en anlamsiz istatistigidir "kurban kesiminde kendini yaralayan acemi kasap il siralamasi" ana haber bultenlerinde
8 minutes ago · reply · retweet · favorite

ckmurat @kolcakharun Kurban Bayrami 1.Gün Bilancosu: 1 Kasap Öldü, Yüzlerce Kasap Cesitli Yerlerinden Yaralanarak Hastanelerde Tedavi Altina Alindi.
6 minutes ago · reply · retweet · favorite

hbastepe "Kurban Bayramı da iptal olsun." - 103 koyun bunu beğendi. - 28 inek bunu paylaştı. - 12 kasap yorum yaptı.
3 minutes ago · reply · retweet · favorite

birolguven Kesilen kurban sayısı ile kurbanı kesersek bir yerlerini kesen kasap sayısı arasındaki fark gelişmişlik katsayısıdır.
about 1 minute ago · reply · retweet · favorite

_vuri Yok artık! Çorum’da bir kurban kesim yerindeki raylı sistem çöktü, raydaki aparta takılı hayvanların altında kalan kasap, hayatını kaybetti.
about 1 hour ago · reply · retweet · favorite

Join the conversation
Etiketler : kasap, kurban bayramı, bayram, et, kurban, kesim, acemi,
Kaynak: İHA

 

ihlassondakika.com bağlantı verdiği sitelerin içeriğinden
sorumlu değildir.