Konya 1. Amatör Küme Süper Grup'ta zirveyi ilgilendiren önemli karşılaşma, Beyşehir 75. Yıl Cumhuriyet Stadyumu'nda oynandı.

Grubun lideri evsahibi takım Beyşehir Belediyespor, üçüncü sıradaki Muhasebe Gençlerspor'u konuk etti. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada, misafir takım Muhasebe Gençler deplasmanda rakibini 1-0 yendi. Beyşehir Belediyespor, Muhasebe Gençler'e yenilmesine rağmen liderliğini devam ettirdi.

Hakem Gökhan Alay'ın yaptığı kural hataları maça damgasını vurdu. Beyşehir Belediyesporlu oyuncu Ahmet Adıgüzel, hakeme itiraz edince karşılaşmanın 33. dakikasında sarı kart gördü.

İkinci yarının 46. dakikasında Ahmet Adıgüzel'e orta hakem Alay tarafından ikinci sarı kart gösterildi. Ancak, kural gereği çift sarı kart gören oyuncunun kırmızı karttan oyun dışı kalması gerekirken, aynı oyuncu sahada görev yapmaya devam etti.

Hakemin şaşkınlık yaratan bu kararına her iki taraf oyuncuları ve yöneticileri de maç esnasında tepki göstermedi. Beyşehir Belediyespor teknik heyeti, çift sarı kart gören futbolcusu Ahmet Adıgüzel'i yaklaşık 15 dakika sonra daha futbol oynadıktan sonra yaptığı değişiklikle saha dışına aldı. Adıgüzel'in yerine Tunahan oyuna girdi.

Müsabakanın uzatma bölümlerinde ise ikinci hatası yaşandı. Beyşehir Belediyesporlu futbolcu Ali Karabacak, maçın 90 3. dakikasında rakip oyuncuya faul yaparak yere düşürdü. Hakem daha önce sarı kart gösterdiğini sandığı Ali Karabacak'a önce sarı kart gösterdi, ardından kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı.

Sarı kart göreceğini düşünen Ali Karabacak, hakemin kırmızı kartını görünce tepki göstererek yan hakeme koştu. Maçta daha önce sarı kartı olmadığını belirten Karabacak ve diğer Beyşehirli oyuncuların itirazı üzerine hakem kırmızı kartını iptal etti. Ali Karabacak uzatma bölümlerinde kalan 1 dakikada oyununa devam ederken, müsabaka sonunda saha karıştı.

Hakemin iki önemli kural hatası yaptığını iddia eden Beyşehirli yönetici ve futbolcular, gözlemciye koşarak bu hataların rapora yazılmasını istedi. Müsabakanın ardından gerilim artarken, seyircilerin de tepkisi yükseldi.

Güvenlik güçlerinin koruması altında uzun süre soyunma odasına gidemeyerek, saha ortasında bekletilen hakem üçlüsü, daha sonra polis kordonu altında soyunma odasına gidebildi. Seyirciler hakemleri soyunma odasına giderken alkışlayarak protesto etti.

Beyşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Hamza Nergiz, hakemin yaptığı kural hatasının oyunun kaderine etki ettiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Beyşehir olarak yıkılabiliriz. Futbolda bu da var. Liderliğe oynayan bir takımız ama böyle hakem oyunlarıyla yıkılıyoruz. İki sarı kart gösteriyorlar, ardından kırmızı kartı vermiyorlar. Kural hataları var maçta. 5 numaralı futbolcumuza önce kırmızı kart gösteren hakem, uyarılınca kararından vazgeçiyor. Ne zamandan beri hakemler kararlarından döner oldular. Maça itiraz ediyoruz. Gözlemciye dedik ki, böyle hakemleri istemiyoruz. Burada bir derbi maç oynanıyor, böyle bir maça gönderdikleri hakemlere bakın. Böyle bir şey hiçbir yerde görülmüş şey değil. Biz yıkılmayı hazmederiz ama üstümüze oynanan oyunları kabul etmiyoruz. Bu maçın normal kurallarına göre yeniden oynanmasını istiyoruz, aksi takdirde takımımızı ligden çekeceğiz.''