AYDINPOST ÖZEL-Acarlar beldesinin Ak Partili Belediye Başkanı Yunus Şentürk beldesini şantiye alanına çevirerek adeta çığır açtı.
"Bizden önce belediyeyi yöneteler adeta babaların çiftlikleri gibi yönetmişler" diyen Şentürk, “Biz göreve geldiğimizde beldemizin tüm sorunlarını masaya yatırarak radikal kararlar aldık. Beldemize 50 yılda yapılması mümkün olmayan hizmetleri almış olduğumuz bu kararlar neticesinde bu kadar kısa sürede bitirdik. Beldemizin kanalizasyon sorunu başta olmak üzere tüm altyapıları bitirdik. Beldemizin güvenliği için 28 ayrı bölgede mobesa kameralarıyla adeta avucumuzun içi gibi korunmaktadır. Vatandaşlarımızın yaşantılarına sosyal ve ekonomik açıdan günün şartlarına taşıdık. Pazarcı esnafımızın ticaretini yaptığı ürünleri bölge halimiz vasıtası ile dışarıdan mal alıp satmalarını kolaylaştırdık. Beldemizin içindeki park ve bahçelerimizi Avrupa standartları düzeyine getirdik" diye konuştu.
Belediye Başkanı Yunus Şentürk, "Beldemizde bulunan Toki evlerinde yaşayan vatandaşlarımızın çevre düzenlemesini için 4 bin metrekare kilit parke taşı döşemesini bitirdik. Beldemizin mahalle ve sokaklarına 125 bin metrekare taş döşemesi yapıldı. Beldemiz içinden Osmanbükü Köyü"ne bağlayan futbol sahasının yanındaki toprak ve çamurdan yürünmeyen yola 3 bin m2 yola taş döşemesi yaparak ve spor müsabakalarına izlemek için gerek yerli gerekse dışarıdan gelen misafirlerimizin araçlarını bu yolun üzerine park etmeleri için geniş bir alan oluşturduk. Belediyemizde ihtiyacı olan araçlarımızın garajı ve teknik servisimizin kullanabileceği bina ile belediye kademesinde çalışanlarımızın hizmetlerini daha iyi verebileceği 6 dönümlük arsa üzerine hizmet binalarımız ile üstü kapalı garajımızı hazırladık. En geç 1 ay içinde hizmete açacağız. Gençlerimizin halı saha maçları için belde dışına gitmelerine önleyerek futbol sahasının karşısına Avrupa standartlarına uygun bir halı saha yaptık. Beldemizin girişinde bulunan adeta mezbeleliğe dönmüş park alanını modern bir şekilde düzenleyerek, aile bahçesi ve yazlık düğün salonunu olarak hizmet vermesini amaçlıyoruz. Valimiz Hüseyin Avni Coş ismi vererek, Acarlar halkı olarak O"nun ismini yaşatacağız. Beldemize yeni açılacak çevre yolu, ayrıca ihtiyacımız olan okul projemizin istimlâk paraları ödendi. Beldemiz yeni bir okula daha kavuşacak. Sayın Valimize çok güveniyorum, verdiği desteklerden dolayı Acarlar Beldesi inşaat şantiyesi görünümünde hizmetlerine devam etmektedir. Valimizin verdiği desteklerden dolayı kendisine her zaman minnettarız” dedi.

Haber: Gezgin Değirmenci-AYDIN