AK Parti'nin Aydın Belediye Başkanlığı için ismi gündemde olan 22. Dönem Milletvekili Ahmet Rıza Acar, Aydınpost'un sorularını yanıtladı.
"İleri ki günlerin ne getireceğini bilemem ama her şey kısmet" diye konuşan AKP'li eski vekil, "Zaman içerisinde bir takım konular gündeme gelecektir. Talep oluşması durumunda ben de bu durumu oturur değerlendiririm" diye konuştu.
1994 yerel seçimlerinde de Refah Partisi'nden belediye başkan adayı olan Ahmet Rıza Acar, "Yeni dönemde siyasetin şekli ve tarzı değişti. Artık şeffaf olmalı ve bulunduğunuz pozisyonu iyi bir şekilde temsil etmeniz gerekmekte. Belediye başkanlığı halkı kucakladığınız bir mekanizma. Orada bulunacak insanın iyi donanmış olması lazım" dedi.
Ailesinin siyasetin ilk günlerinden bu yana fedakarlıkta bulunmuktan çekinmediğini belirten Acar, "Belediye başkanlığı için süreç daha çok uzun. Günler ne getirir ne götürür belli olmaz. Her şey kısmet meselesi. İlla olacak diyemem. Önce kabul görmek ve Genel Merkez'in de bu konudaki tavrını bilmek gerekiyor. Sonrasında yapılması gereken ne olursa oturur çalışmaları değerlendiririm" diye konuştu.