Denizli'de, uçuruma düşen keçi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Babadağ ilçesine bağlı Yeniköy'de çoban Yusuf Dambaz'ın sürüsündeki keçilerden biri, dağlık kesimde uçuruma yuvarlandı.

Dambaz, beş gün önce yavrulayan keçisini köylülerle birlikte kurtarma çabalarından sonuç alamayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık dört saat süren uğraş sonucu keçiyi bulunduğu yardan çıkarmayı başardı.

Ekipte yer alan Ümit Şıracı, ihbar üzerine hemen yola çıktıklarını ve zeminin kaygan olması nedeniyle son derece riskli olan bölgede kurtarma çalışması başlattıklarını söyledi.

250 metrelik uçurumun ilk 150 metresini patikadan yürüyerek katettiğini, sonra da aşağıdaki keçiyi iple bağlayıp yukarı çektiğini anlatan Şıracı, ''Kurtardığımız keçi, beş gün önce yavrulamış. Bizim görevimiz sadece insanları kurtarmak değil, hayvanların da yardımına koşuyoruz'' dedi.

Kurtarma operasyonunun ardından sevinç yaşayan çoban Dambaz, kurtarma ekibine teşekkür ederek, ''Allah razı olsun keçimi beş günlük yavrusuna kavuşturdular. Ben de bana yaptıkları yardımı unutmamak adına oğlağın adını 'Afet' koydum'' dedi.