AB, yapay zeka teknolojilerinin etik kurallara uygun olarak geliştirilmesini ve kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda, etik değerlere uyumlu yapay zeka uygulamalarının teşvik edilmesi ve insan odaklı bir yaklaşımın benimsenmesi öncelikli amaçlar arasında yer almaktadır.

sistemlerin büyük veri setlerini kullanması ve işlemesi, veri güvenliği ve gizlilik konularını gündeme getirmekte. AB'nin yeni düzenlemeleri, kullanıcıların kişisel verilerinin korunması ve gizliliklerinin sağlanması amacıyla sıkı önlemler öngörmekte.

Yapay zekanın karar verme süreçlerinin şeffaf ve denetlenebilir olması, AB'nin yeni regülasyonlarında önemli bir yere sahip. Bu sayede, kullanıcılar yapay zekanın nasıl çalıştığını ve alınan kararların gerekçelerini daha iyi anlayabilecekler.

Yapay zeka sistemlerinin doğurabileceği hukuki sorunlara yönelik düzenlemeler, yeni AB yasasında dikkate alınmaktadır. Sistemlerin yol açabileceği zararlardan kaynaklanan hukuki sorumluluklar ve tazminat hakları, bu düzenlemelerle daha net bir çerçeveye kavuşturulacaktır.

Son olarak, AB'nin yapay zeka alanında getirdiği yeni düzenlemeler, aynı zamanda sektörün denetim ve uyum süreçlerini de güçlendirmeyi amaçlanmakta. Bundan sonraki süreçte Avrupa birliğinin alacağı önlemler tüm dünyanın kanunlarını değiştireceği konusunda akıllarda soru işareti oluşturacak mı?