Esentepe Mahallesi, Yıldıztabya Caddesi, Dik Yol Sokak, No:50’de tek çocuğu ile birlikte yaşayan Özlem Padak (31), 1 Nisan 2011’de gürültüyü gelen komşuları tarafından ağır yaralı olarak bulundu. Başından aldığı tek kurşunla vurulduğu belirlenen Özlem Padak kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yoğun Bakım Servisi’nde 5 gün ölümle pençeleştikten sonra hayatını kaybetti. 
 
Eşinden ayrılan ve 1,5 yıldır çocuğu ile birlikte yaşayan Özlem Padak’ın saldırıya uğraması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından soruşturma başlatıldı. Polis Özlem Padak’ın alt katında oturan erkek kardeşi Kadir E.’nin (30) olaydan sonra ortadan kaybolduğunu tespit etti. Bayrampaşa’da oturan kız arkadaşının evinde kaldığı tespit edilen Kadir E. polis tarafından 17 Mayıs 2011’de gözaltına alındı. 
 
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Kadir E. eşinden ayrıldıktan sonra yalnız yaşayan ablasının uzun telefon konuşmalarından erkeklerle ilişkisi olduğundan şüphelendiğini bu nedenle aralarında zaman zaman tartışmalar yaşandığını söyledi. Kadir E. olay günü ablasının evine gittiğinde bu konuda yine tartışmaya yaşandığını, ablasını korkutmak için belinden çıkardığı tabancanın yanlışlıkla ateş aldığını iddia etti. 
 
Kadir E.’nin, ablasının kanlar içinde yere düşmesinin ardından olay yerinden kaçtığını ve cinayette kullandığı silahı bir dereye attığını söylediği belirtildi. Polis Kadir E.’nin gösterdiği yerde aramada olayda kullanılan silahı buldu. Kadir E. işlemlerinin bitmesinin ardından Eyüp Adliyesi’ne sevk edildi. (DHA)