Park halindeki aracı abisinin 3 gün önce aldığı arabaya benzeten genç, araç sahipleri tarafından vatandaşların şaşkın bakışları önünde öldüresiye dövüldü. Yerde yarı baygın polise yaşanan olayı anlatan Ali Öğlü’nün çalan telefonuna "Şuan müsait değilim, daha sonra konuşuruz" herkesi güldürdü.

Olay, dün gece 22:00 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 34 HCD 56 plakalı otomobili ağabeyinin arabası zanneden 16 yaşındaki Ali Öğlü’nün aracı açmaya çalıştığı sırada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 HCD 56 plakalı otomobilinin etrafında dolanan ve elindeki anahtarla açmaya çalıştığını gören Mehmet Çetin (37) sokakta bulunan gençlere ‘o çocuğu tutun hırsız’ diyerek bağırdı. Yoldan geçen gençlerin tutarak arabaya yasladığı Ali Öğlü’ye soru sormadan kardeşi Erol Çetin vurmaya başlayan Çetin kardeşler, Öğlü’nün yere yığılarak baygınlık geçirmesinin ardından durabildi. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında ‘hırsız bu, çete bunlar, arabayı çalıyordu’ diyerek sitemde bulunurken, olay yerine gelen polis ekipleri önce çevrede oluşan kalabalığı dağıttı. 112 ekiplerince müdahale edilen şahıs hakkında bilgi almaya çalışan ekipler, şahsın Ali Öğlü olduğunu abisinin ise Nazilli’de esnaflık yaptığını öğrendi. Darp edilen genç ambulansla Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılırken, burnunun kırıldığı ve gözlerinin altında ödemler oluştuğu öğrenildi. Tedavisinin ardından gencin hayati tehlikesi olmadığı öğrenilirken, kontrol amaçlı gözlem altına alındığı öğrenildi.

SORGUSUZ DAYAK
Yaşanan olaylara şahit olan vatandaşlar; “genç çocuk arabanın etrafında döndü, daha sonra elindeki anahtarla açmaya çalışıyordu. Bir anda arabanın yanında bulunan apartmanın üst katından ‘hırsız o yakalayın’ gibisinden bağrışmalar oldu. O sırada yoldan geçen 2-3 kişi çocuğu tutarak arabaya yasladı. Biz tam ne olduğunu anlamaya çalışırken, 2-3 kişi geldi biranda çocuğu tekme-tokat dövmeye başladı. Orada sanırım arabanın sahibinin babası olan yaşlı bir şahıs ‘bu Aytaç’ın adamı, Denizli’den buraya yollamış’ dedi. Biz kavga etmeyin durun derken, çocuk bir anda yere yığıldı, sanırım bayıldı. Polise haber verildi işte ambulans geldi” şeklinde konuştu.

“ÇETE BUNLAR, ARABAYI ÇALACAKTI”
Olayları gördüğünü söyleyen ve polise anlatan 34 HCD 56 plakalı otomobilin sahibi Mehmet Çetin’in babası Mustafa Çetin ise; “Biz yukardan yola bakıyorduk. Bu genci arabanın etrafında dönerken gördük. Elinde anahtarla bir şeyler yapıyordu. Daha sonra anahtarı kapının kilidine sokarak açmaya çalıştı. Sokaktan geçen gençlere tutun hırsız o dedim. O sırada aşağıya indik ve tartışma çıktı. Çete bunlar, arabayı çalacaktı yakaladık” dedi.

“HIRSIZ BİLE OLSA DÖVMEK Mİ LAZIM ?”
Hırsız sanılarak dayak yiyen Ali Öğlü’nün Nazilli Hal binasının terasında bulunan Keyf-i Kahve isimli işyeri sahibi olan abisi Ayfer Öğlü ise basın mensuplarına ve polise olayı anlattı. Kardeşinin Karacasu Yukarı Görle köyünden 2 gün önce geldiğini ifade eden ağabey Ayfer Öğlü; “Kardeşim Nazilli’ye gelmeden 1 gün önce bende aynı model aynı renk otomobil aldım. Hatta kardeşim de arabaya 1 kez bindi. Kendisinin söylediği ve benimde tahmin ettiğim gibi 3 gün önce aldığım arabaya benzetince bu durum meydana geldi. Olaydan 15-20 dakika önce iş yerimizde benden motorun anahtarını istedi. Ben de ona işim var olmaz dedim. Mutfağa geçtiğim sırada masadaki arabanın anahtarını alarak ayrılmış. O sırada da kendisini sabah yolda indirdiğim Koca camiinin oralarda aracı aramış. O sırada da onu indirdiğim yere 30 metre ilerde bu kardeşimi darp eden kişilerin aracını görmüş. O araçta benim araçta hem aynı renk hem de deri döşeme. Elindeki anahtarla açmaya çalışıyor fakat açılmıyor. Anahtarın arızalı ya da pilinin bittiğini düşünmüş. Anahtarı kapıya sokarak açmaya çalıştığı sırada 2-3 kişi bunu tutmuş. Daha sonra ise 2-3 kişi soru bile sormadan direk dövmüş. Suratına ve kafasına vurmuşlar onlardan şikayetçiyim. Hırsız olsa dahi gece saat 10’da hem de MOBESE kamerasının önünde yol ortasında araç mı çalmaya kalkar. Hiç mi bunların kafası çalışmıyor. Her şeyi geçtim hırsız dahi olsa, dövme hakkını nerden buluyorlar? Allah korusun ona bir şey olsaydı ne olacaktı” dedi.

Olayın ardından ifadeleri alınmak üzere Nazilli Hürriyet Merkezine götürülen Mehmet ve Erol Çetin kardeşler ise sorgularının ardından serbest bırakılırken, darp edilen Ali Öğlü ise kafa travması nedeniyle gözetim altında bekletildiği öğrenildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

video.gifHaberin videosu...